Documentatiecentrum

De Stichting Jacques van Mourik is het documentatiecentrum voor kunstenaars in het grensgebied van Limburg, Brabant en Zuid-Gelderland. Een van de activiteiten van de stichting is het verzamelen en beheren van regionale beeldende kunst. Het zwaartepunt in de collectie ligt op het werk van de Plasmolense kunstenaarskolonie, die zich vanaf ongeveer 1910 ontwikkelde rond de schilder Jacques van Mourik. De laatste jaren wordt ook werk van de huidige generaties kunstenaars toegevoegd. Daarnaast is de stichting in het bezit van een documentatieverzameling van ruim 7000 artikelen, foto’s, knipsels en boeken over regionale kunstenaars.

Collectie bezichtigen

Een deel van de collectie van de stichting hangt in het gemeentehuis. Op aanvraag kan deze bezichtigd worden. Voor meer informatie: www.stichtingjacquesvanmourik.nl

Sinds september 2020 heeft de stichting een eigen ruimte aan de Rijksweg 86 te Mook vlakbij het gemeentehuis. Deze ruimte heet KunstLokaalMook en is elke zondag geopend van 11.00 – 16.00 uur. Er zijn combinatie exposities te zien met werken uit de collectie van de stichting gecombineerd met werken van hedendaagse kunstenaars. Ook zijn er solo-exposities van kunstenaars uit de regio.

Heeft deze informatie u geholpen?