Wat is het?

Het kan zijn dat u in verband met huiselijk geweld uw thuissituatie hebt verlaten en dat u daarom opvang zoekt. Huiselijk geweld houdt in dat er geweld wordt gebruikt door familieleden, gezinsleden, partners of mantelzorgers. Het kan ook zijn dat u met een andere reden thuis bent weggegaan.

Hoe werkt het?

Als u ondersteuning nodig hebt kunt u contact opnemen met het Sociaal Team. Het Sociaal Team bekijkt met u wat de mogelijkheden zijn. Hierbij wordt onder andere gekeken of u het probleem zelf kunt oplossen of bijvoorbeeld met hulp van uw netwerk.

Wat moet ik doen?

U meldt bij het Sociaal Team dat u hulp nodig heeft. Dit kan op verschillende manieren:

  • U kunt zelf contact opnemen met het Sociaal Team. Het Sociaal Team is op maandag, woensdag en donderdag tussen 10:00 uur en 12:30 uur telefonisch bereikbaar via (024) 696 91 11. Op het moment dat het Sociaal Team niet bereikbaar is, wordt er door Publiekszaken van de gemeente Mook & Middelaar een terugbelnotitie gemaakt. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
  • U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@mookenmiddelaar.nl.

Hoe lang duurt het?

Nadat u zich gemeld hebt bij de gemeente, heeft het college 6 weken de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die de gemeente u wil bieden. Daarna kunt u een aanvraag indienen. Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u bericht of u in aanmerking komt.

Heeft deze informatie u geholpen?