Maak uw buurt veiliger

U kunt heel eenvoudig helpen om uw buurt veiliger te maken. Meld u aan voor Burgernet. Is er in uw buurt een overval gepleegd, een persoon vermist of iemand doorgereden na een aanrijding? Dan ontvangt u via uw telefoon een bericht om in uw buurt goed op te letten.

Meld u aan voor Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij gebruiken we een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. Via Burgernet zijn al meerdere vermiste kinderen snel teruggevonden en overvallers vlak na de overval aangehouden door de politie. U draagt dus echt bij aan de veiligheid van uw buurt, gewoon vanuit uw huis, vanaf uw werkplek of op straat. Na afloop krijgt u een bericht over het resultaat van de actie. U kunt zich opgeven als Burgernetdeelnemer op de website www.burgernet.nl 

Voorkom inbraak en diefstal

In het project “Waak voor inbraak” werken veel partijen samen aan: bewoners, ondernemers, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, provincie en diverse andere partners. Elke regio heeft haar eigen acties en aanpak, maar de doelstelling is voor alle regio's gelijk: het verminderen van het aantal woninginbraken. Het beste resultaat wordt bereikt als de woninginbraken breed aangepakt worden: niet alleen door onderzoek en opsporing, maar ook door het voorkomen van inbraken en door het geven van nazorg aan slachtoffers en daders.
 

Heeft deze informatie u geholpen?