Het reizen met het openbaar vervoer is in de loop der jaren veranderd. Waar u vroeger nog met een papieren kaartje kon reizen, is dat nu met de OV-chipkaart. En uw reis plant u niet meer met een papieren dienstregeling, maar via een website of een app. Bovendien zijn er de laatste jaren meer vervoersmogelijkheden bij gekomen waarvan u gebruik kunt maken.

Vervoersdag

Misschien was u afgelopen juni 2022 bij één van de drie informatiebijeenkomsten van Kommee in Molenhoek, Mook of Middelaar. Of op 15 juni 2022 bij de vervoersdag op station Mook-Molenhoek. Deze bijeenkomsten liggen al weer even achter ons. Maar hoe zat het ook al weer? Welke mogelijkheden voor vervoer zijn er in de gemeente? Wij zetten deze graag nog even voor u op een rijtje:

Vervoersmogelijkheden

Openbaar vervoer:

  • Lijnbus 83: Nijmegen – Venlo, met haltes in Molenhoek, Mook en Plasmolen aan de Rijksweg.
  • Buurtbus: Vaste dienstregeling met haltes. Wilt u op een ander punt van de route in- of uitstappen, dan kunt u uw hand opsteken en kijkt de chauffeur of het veilig kan.
    • Lijn 569: Malden – Middelaar.
    • Lijn 564: Molenhoek – Groesbeek.
  • Trein (Arriva): Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond met station Mook-Molenhoek als tussenstation.

Alternatieve lokale vervoersmiddelen:

  • Wensbus: Vervoer van deur tot deur in Gennep, Plasmolen en Middelaar middels reservering.
  • Zonnebloemauto: Huurauto / -busje geschikt voor rolstoelvervoer.
  • WMO-vervoer (Avan): Vervoer op basis van een WMO-indicatie.

Enthousiast geworden om te reizen?

Kommee gaat ook dit jaar nog inloop- en telefonische spreekuren en proefreizen organiseren. Op dit moment worden hiervoor OV-ambassadeurs geworven en opgeleid. Zij kunnen u vervolgens helpen bij vragen en samen met u een proefrit maken. Wilt u dus graag met het beschikbare vervoer gaan reizen, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u zich binnenkort hiervoor opgeven. We houden u via deze pagina en andere gemeentelijke kanalen op de hoogte.

Informatie

Meer informatie over het project zelf en de samenwerkende partners is te vinden op www.kommeesamenoppad.nl(externe link).  Video: Kommee. Samen op pad. Hoe werken de vervoersmogelijkheden in mijn gemeente? - YouTube(externe link)