Gemeentewapen                 

Het huidige gemeentewapen van Mook en Middelaar dateert van 1990. Daarvoor had de gemeente al 100 jaar een ander wapen. Bij Koninklijk Besluit van 30 oktober 1990 is het wapen gewijzigd en is tevens een kroon toegevoegd. Het wapen bestaat uit twee delen. Links staat de H. Lambertus, patroonheilige van Middelaar, met een schild van het hertogdom Gelre; en rechts de H. Antonius Abt, patroonheilige van Mook, afgebeeld met het wapenschild van het hertogdom Kleef. 

gemeentewapen

Gemeentevlag                      

De huidige gemeentevlag is ingesteld per 24 april 1991 en symboliseert de twee hertogdommen. De vlag bestaat uit een verticale blauwe baan met daarop een gele leeuw met kroon, onderdeel van het schild met het hertogdom Gelre. Daarnaast een verticale rode baan met het schild van het hertogdom Kleef. 

Gemeentevlag

Gemeentelogo

Het beeldmerk, uit 2000, bestaat uit twee letters 'M' die door middel van een verbindingsstreep aan elkaar zijn gekoppeld. Zij symboliseren de gemeentenaam 'Mook en Middelaar'. Het logo geeft weer waar de gemeente bekend om is: de veelzijdige natuurlijke en historische kenmerken water, hei en bossen. De als golven gestileerde blauwe 'M' staat voor de Maas en Mookerplas. De paarse verbindingsstreep staat voor de Mookerhei op de stuwwal. De Mookerhei is nadrukkelijk vertegenwoordigd vanwege haar plaats in de geschiedenis en de naamsbekendheid die Mook hierdoor heeft. De groene, gestileerde 'M' staat voor de bossen en de heuvels.

Logo gemeente Mook en Middelaar