De ‘Doe mee regeling’ (voorheen Reductieregeling) geeft u, als inwoner, de gelegenheid om lid te worden van een club of vereniging. Hierdoor kunt u meedoen aan sport,- of culturele activiteiten. Deze regeling is er voor iedereen van 18 jaar of ouder die een laag inkomen heeft. Het bedrag betreft € 155,63 per persoon per jaar. Voor ouderen en chronisch zieken betreft het een bedrag van € 207,50 per persoon per jaar. Naast de vergoeding voor sport,- of culturele activiteiten kunt u ook een keuze maken uit een bibliotheek abonnement of een museumjaarkaart. De inkomensgrens betreft 120% van de bijstandsnorm. Hierbij is alleen het inkomen van belang. Het vermogen wordt buiten beschouwing gelaten.

Bedragen per 1 januari 2024

Gehuwd/ongehuwdBedrag
Alleenstaande (ouder)€ 1.463,56
Gehuwden€ 2.090,80
Alleenstaande (ouder) PGL€ 1.625,36
Gehuwden PGL€ 2.202,84

Hoe werkt het?

‘Doe mee regeling’

Voor een aanvraag kunt u contact opnemen met de Consulenten Werk en Inkomen. Dit kan telefonisch via 024-6969111 of per email werkeninkomen@mookenmiddelaar.nl. U geeft aan dat u mee wilt doen aan de ‘Doe mee regeling’ en dat u daarvoor een aanvraag wilt indienen. Daarna zal u link naar het aanvraagformulier toegestuurd worden. Het aanvraagformulier kunt u dan digitaal invullen en terugsturen met alle bewijsstukken. De bewijsstukken die u moet indienen staan in het formulier vermeld. Daarna zal uw aanvraag beoordeeld worden.

Stichting Leergeld

Bent u, of is uw kind, jonger dan 18 jaar, dan dient u voor die persoon een aanvraag te doen bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld is er voor de kinderen. Als u als ouder(s) een laag inkomen heeft dan kunt u een bijdrage vragen voor de kosten van een computer of fiets, sport of bijvoorbeeld muziek- of dansles. De kosten worden rechtstreeks betaald aan de school, club of leverancier. Voor meer informatie of het doen van een aanvraag kunt u kijken op www.leergeld.nl/destuwwal(externe link) of bel naar 06 - 53 38 74 56.

Hulp nodig?

Vindt u het lastig om (digitaal) uw formulier in te vullen, dan kunt u hulp vragen in uw persoonlijke omgeving. Is er niemand die u kan helpen, dan kunt u terecht bij de formulierenbrigade van de SSHB. Meer informatie hierover kunt u krijgen per telefoon op nummer (06 )2384 2964 of kijk op https://www.sshbsupport.nl/formulierenbrigade(externe link)