De gemeente Mook en Middelaar heeft net als alle andere gemeenten regels zodat iedereen prettig kan wonen en werken. De Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) is aangesteld om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan die regels houdt. Een buitengewone opsporingsambtenaar is een toezichthouder met beperkte opsporingsbevoegdheid. Dit in tegenstelling tot de politie, die de algemene opsporingsbevoegdheid heeft. Een BOA draagt een uniform en mag boetes uitdelen. De BOA is eigenlijk de oren en ogen van de gemeente op straat. Een BOA werkt nauw samen met de politie en de brandweer.

Een BOA controleert en handhaaft onder andere:

  • De Algemeen plaatselijke verordening (APV). Is uw hond wel aangelijnd? Staat uw caravan na de vakantie nog vier weken voor de deur? Heeft u een vergunning voor een feest? Zorgt u ervoor dat u zich aan de regels houdt?
  • De Afvalstoffenverordening. Zet u uw afval altijd te vroeg buiten?
  • Diverse landelijke wetten waaronder de Wegenverkeerswet. Staat uw auto wel goed geparkeerd?
  • Toezicht op de Mookerplas en de passantenhaven.

Wat merkt u in Mook en Middelaar van de BOA?

De BOA surveilleert in de gemeente Mook en Middelaar. U ziet de BOA dus als ‘blauw op straat’. De BOA kan inwoners direct aanspreken over bijvoorbeeld een niet aangelijnde hond of een fout geparkeerde auto. Daarnaast kan het zijn dat hij/zij een boete uitschrijft of een waarschuwingssticker op fietsen, auto's, aanhangers of caravans plakt.

Herkennen van de BOA

Men kan een BOA aan zijn/haar uniform herkennen, hij/zij kan zich ook legitimeren. In Mook en Middelaar is Charlotte Vermeulen de BOA (zie foto). De BOA wordt flexibel ingezet gedurende de hele week en ook in het weekend.

Vragen

Mocht u vragen hebben dan kunt u bellen met Publiekszaken van de gemeente: (024) 696 91 11.