In onze gemeente staan diverse woningbouwprojecten op de planning. Wie interesse heeft in een van deze woningen kan het best contact opnemen met de betreffende ontwikkelaar of aannemer. Voor sociale huur kunt u terecht bij woningcorporatie Destion(externe link). Daarnaast heeft Woonzorg Nederland(externe link) enkele seniorenwoningen in onze gemeente.

Lopende projecten

Hieronder vindt u een overzicht van de grotere woningbouwprojecten in onze gemeente en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Lopende projecten
ProjectMeer informatie over woningen te verkrijgen via:

16 koop- en 16 huurappartementen

Middelweg 100, Molenhoek

Initiatiefnemer voor de bouwplannen is Janssen-Groesbeek Vastgoed BV, www.janssen-groesbeek.nl(externe link)

De huurappartementen worden verhuurd door woningcorporatie Destion(externe link).

12 huurappartementen

Rijksweg 5, Molenhoek

Ontwikkelaar Lucas van Dal, Lmgvandal@gmail.com

250 woningen nieuwe woonwijk Molenhoek Zuid

Halderweg, Molenhoek

Bekijk ook onze projectpagina Molenhoek Zuid.

Of de website van de ontwikkelaars: www.molenhoek-zuid.nl(externe link) 

18 appartementen

Groesbeekseweg 19, Mook

Het bestemmingsplan is vastgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de bouw van het complex wordt opgestart en wanneer de woningen in de verhuur of verkoop gaan.

12 huurappartementen

Rijksweg 84, Mook

www.wildenborchrealestate.com/mook-centrum/(externe link)

Alle appartementen zijn verhuurd.

12 koopwoningen

Hotel Plasmolen, deel 1

Binnenkort meer informatie

18 koopappartementen

Hotel Plasmolen, deel 2

Binnenkort meer informatie

Groene groeiregio Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem-Nijmegen (Groene Metropoolregio) kent een grote (verstedelijkings-)opgave en een tekort aan woningen. Met de opgave Groene groeiregio(externe link) wil de regio dit woningentekort terugbrengen. Ook staat het bieden van voldoende (betaalbare) woningen op de agenda. In 2020 is hiervoor de Woondeal gesloten. Een langjarige samenwerking tussen overheden, woningcorporaties en marktpartijen zoals beleggers, (bouw)ontwikkelaars, vervoersmaatschappijen en zorgverlening. Hierin staat onder meer dat er tot 2025 20.0000 woningen in de regio moeten bijkomen. En: dat 50% van die woningen in het betaalbare segment moeten vallen. Lees meer op Woondeal regio Arnhem-Nijmegen - Groene Metropoolregio(externe link)

Regionale woningmarktmonitor

Wilt u meer inzicht in de voortgang van woningbouwrealisatie in de regio Arnhem-Nijmegen, dan kunt u terecht op de woningmarktmonitor(externe link). Deze monitor is ontwikkeld om gemeenten, provincie en marktpartijen te ondersteunen bij het voeren van het juiste gesprek over de woningmarkt.