Registreren uiterlijk vrijdag 10 mei voor kiezers tijdelijk in buitenland

Op 6 juni 2024 vindt de verkiezing van het Europees Parlement plaats. Kiezers die tijdelijk in het buitenland zijn én in de gemeente Mook en Middelaar staan ingeschreven, kunnen aanvragen per brief te stemmen. Dat gaat via de gemeente Den Haag. 

Stemmen en tijdelijk verblijf in het buitenland

Er zijn 2 mogelijkheden om te stemmen voor kiezers die tijdelijk in het buitenland zijn, bijvoorbeeld voor werk of studie. 

1. De kiezer stemt via een schriftelijke volmacht. De aanvraag hiervoor (model L 8) verloopt via de gemeente Mook en Middelaar. 
2. De kiezer stemt zelf per brief. Deze kiezer moet een buitenlands postadres hebben. De kiezer vraagt dit aan bij de gemeente Den Haag via: Tijdelijk in het buitenland tijdens de Europees Parlementsverkiezing - Den Haag. De volledige aanvraag, ondertekend en met kopie van het geldige Nederlandse identiteitsdocument, moet uiterlijk 10 mei 2024 ontvangen zijn. 

Meer informatie

Voor meer informatie over briefstemmen, klik op deze link Tijdelijk in het buitenland tijdens de Europees Parlementsverkiezing - Den Haag.

Contact

Heeft u nog vragen? De gemeente Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl.