Samen op pad naar Nijmegen

Dit is een oud bericht.

Als gemeente vinden we het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom zijn we blij met onze OV-ambassadeurs. Ze helpen inwoners om (weer) wat meer vertrouwd te raken met het openbaar vervoer. Wie wil kan zelfs een proefreisje met ze maken. Heel handig, want er is best veel veranderd de afgelopen jaren. Reizen kan bijvoorbeeld niet meer met de strippenkaart van vroeger. U heeft een OV-chipkaart nodig. Of: u houdt uw eigen bankpas voor de lezer van het poortje of paaltje. Op station Mook-Molenhoek staat nog wel een OV-terminal waar u – met uw bankpas – een los, geprint treinkaartje kunt kopen. Een beetje hulp maakt het een stuk makkelijker om op pad te gaan met het openbaar vervoer.

Eerste proefreis geslaagd

Op dinsdag 23 januari was het zover: het eerste proefreisje met OV-ambassadeurs Tina Weurding en Ruud Schijf. Samen met 3 inwoners namen ze de Arriva-trein naar Nijmegen Centraal. De route van die dag: in Nijmegen overstappen op de NS-trein naar Nijmegen Dukenburg. Vanuit Dukenburg met de Arriva-bus naar station Nijmegen. En daar weer op de trein richting station Mook-Molenhoek.

Een verslag van de proefreis:

“We verzamelden bij het station Mook-Molenhoek, naast het o zo mooie natuurreservaat Heumense Schans. Drie mensen hadden zich hiervoor ingeschreven. Na een uitleg over de werking van de OV-terminals, gingen ze zelf aan de slag. Een terminal is er voor vervoerbewijzen, om de OV-chipkaart op te laden met reissaldo of om zogenoemde meereiskorting op de OV-chipkaart te zetten. Dat laatste hebben de reisgenoten zelf gedaan. Als iemand van de reisgroep – in dit geval wij als OV-ambassadeur – een abonnement heeft, krijgt de rest 40% korting. 
Na uitleg op het station reisden we met de trein naar Nijmegen. Daar hebben we uitleg gegeven over de terminal van NS, de digitale bebording in de hal toegelicht (met daarop het reisdoel; waar vind ik mijn trein; vertrektijden; vervoerder). En: kennisgemaakt met de toegangspoorten tot de perrons en verder. Aangekomen op het station Nijmegen Dukenburg hebben we met de OV-chipkaart uitgecheckt en de reizigers in het Winkelcentrum Dukenburg een kopje koffie aangeboden. Na dit gezellige oponthoud met de bus terug naar het station Nijmegen gereisd en daar overgestapt op de trein naar onze mooie gemeente Mook en Middelaar. 
De reisgenoten hebben veel opgestoken. En gaven alle drie aan een volgende keer op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer te kunnen en te willen gaan.”

Kom gerust langs op het OV-spreekuur 

Heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer, dan bent u welkom op onze inloopbijeenkomsten, iedere tweede dinsdag van de maand. U kunt zich daar ook aanmelden voor een proefreisje. 

  • 11 maart, 10.30-12.00 uur: inloop ‘t Môks Café, Mook.
  • 8 april, 10.30-12.00 uur: inloop ‘t Môks Café, Mook.
  • 13 mei, 10.30-12.00 uur: inloop ‘t Môks Café, Mook.

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.mookenmiddelaar.nl/kommee-samen-op-pad