Maakt u wel eens gebruik van onze textielcontainer? Mooi, want een deel van het ingezamelde textiel is nog goed draagbaar als kleding en wordt voor een tweede keer gedragen. Textiel dat niet meer draagbaar, kapot of versleten is, gebruiken we voor nieuwe producten zoals poetsdoeken en isolatiemateriaal. Ook zijn er steeds meer bedrijven die de mooiste dingen maken van ingezameld textiel, zoals tassen van oude spijkerbroeken. Logisch dus om textiel in de textielcontainer te doen.

Hoe werkt het?

ondergrondse containers

Textiel doet u (vochtvrij) in een gesloten zak in een textielcontainer in de buurt of brengt u naar de milieustraat. Oude kleding kunt u natuurlijk ook afgeven bij een kringloopwinkel.

Tips

Omdat we in onze gemeente met nieuwe, ondergrondse textielcontainers werken, is het soms nog even wennen. Daarom wat tips voor als u aan het opruimen bent, zodat u straks niet met een te grote zak of de verkeerde inhoud bij de container staat. U blij, wij blij en de omwonenden blij.

  1. Gebruik een huisvuilzak van maximaal 60 liter (80 liter is te groot!)
  2. Vul de zak en knoop ‘m dicht
  3. Doe alleen droog en schoon textiel in de zakken, dus: kleding, schoenen, linnengoed, knuffels, kapot textiel (maar geen tapijt, vloerbedekking, matrassen, dekbedden en kussens).