Veel vrijwilligersorganisaties in onze gemeente hebben gedurende de coronacrisis niet bij de pakken neergezeten. Sterker nog: ze hebben hun schouders er in deze moeilijke tijd behoorlijk onder gezet. Door met een creatieve blik te kijken naar wat wél kan. Attenties, alternatieve activiteiten, telefoongesprekken, bezoekjes. We zijn hier als gemeente oprecht van onder de indruk. Als blijk van waardering zetten we een aantal van deze organisaties graag in de spotlights. Te beginnen met het Beweegcollectief.

Beweegcollectief Mook en Middelaar

Beweegcollectief Mook en Middelaar is er voor álle (met name) 40-plussers in onze gemeente, die graag samen willen sporten en bewegen onder deskundige begeleiding. Ook wie bijvoorbeeld dementerend is, kan bij het Beweegcollectief terecht. In coronatijd gingen de vrijwilligers van deze organisatie - samen met zusterverenigingen - gewoon door. 

Beweegles

Verschillende beweeglessen vonden buiten plaats. Kleine groepjes gingen samen wandelen. Binnenlessen werden op 1,5 meter gegeven. Inwoners konden meedoen met 85 online lessen of met de dagelijkse beweegles op de lokale omroep. En er was nog veel meer: 10 beweegboeken, een succesvolle wandel challenge, de unieke fietsreis, een beweegkalender, beweegkaarten en de ontmoetroute die 16 september officieel wordt geopend door wethouder Pepijn Baneke. 

Bekijk het filmpje

Bekijk op het YouTube kanaal van de gemeente de compilatie van het Beweegcollectief met terugblik op een bewogen jaar.
Benieuwd of Beweegcollectief ook iets voor u is? Neem eens een kijkje op www.beweegcollectiefmookenmiddelaar.nl