Op 7 juni is de officiële start van buurtbus 569. Deze nieuwe buurtbus gaat rijden van Malden, via station Mook-Molenhoek, naar Middelaar en weer terug. Passagiers kunnen in Malden overstappen naar Groesbeek, Berg en Dal en Wijchen. Met de bus gaat een wens van de inwoners voor een betere OV-verbinding in vervulling. Om de komst van de nieuwe buurtbus te vieren, stappen wethouder Waas van Heumen en wethouder Wienhoven van Mook en Middelaar op maandag 7 juni in bij de eerste rit van de nieuwe bus.

Kleine bus met hoge instap

De buurtbus is te herkennen aan het Breng-logo en het roze dak. Het gaat om een kleine bus met hoge instap die plaats biedt aan 8 passagiers. Rolstoelgebruikers kunnen niet reizen met de buurtbussen. De chauffeurs zijn vrijwilligers en niet opgeleid om reizigers in een rolstoel te vervoeren. Rolstoelgebruikers kunnen reizen met de lijnbus of een dag van tevoren (op vrijdag voor een rit op maandag) contact opnemen met (026) 214 21 40.

Route lijn 569

De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.30 uur van Malden (Schoolstraat), via Molenhoek Kerk/centrum, Mook Gemeentehuis en Plasmolen Plein naar Middelaar Gemeenschapshuis. In Molenhoek stopt lijn 569 bij het station. De dienstregeling is te vinden via www.breng.nl

Samenwerking

De nieuwe buurtbus is onderdeel van buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen (buurtbus.com). En: kwam tot stand in samenwerking met Hermes/Breng, Algemene Hulpdienst Mook, Molenhoek en Middelaar, de gemeente Heumen, de gemeente Mook en Middelaar en de Provincie Gelderland. Aanleiding was het wegvallen van lijn 1 en een enquête onder inwoners, waaruit een duidelijke wens voor een extra OV-verbinding naar voren kwam. Mede dankzij de vrijwilligers die zich hebben gemeld als chauffeur, kan de bus nu ook echt gaan rijden.