Vorige week hebben alle geregistreerde mantelzorgers, naast de mantelzorgwaardering van € 50,-,  een informatiewijzer mantelzorg ontvangen. Een veelomvattend document met organisaties die verschillende diensten aanbieden, speciaal gericht op mantelzorgers. Het kan voorkomen dat in zo’n document niet alle organisaties worden benoemd die in onze gemeente actief zijn, zoals Maatzorg de Mookerheide. Daarom schenken we nu in het bijzonder aandacht aan Maatzorg de Mookerheide.

Begeleiding op maat

Al jaren helpt Maatzorg de Mookerheide ouderen, mensen die tijdelijke zorg nodig hebben, mensen met dementie, chronisch zieken met zorg/begeleiding en dagbesteding op maat, waardoor ze thuis kunnen (blijven) wonen. Tegelijkertijd ontlast Maatzorg de Mookerheide de mantelzorgers door meerdere dagdelen hun verantwoordelijkheden over te nemen en ze te ondersteunen met praktische zaken. Maatzorg de Mookerheide is gevestigd op de Bovensteweg in Mook op een vertrouwde, bosrijke en gezellige locatie waar kleinschalige dagbeleving voor ouderen wordt aangeboden.

Met of zonder indicatie

De gemeente kan u een indicatie geven om naar Maatzorg de Mookerheide te gaan. U kunt contact opnemen met de gemeente als u hier vragen over heeft, via (024) 696 91 11 of via sociaalteam@mookenmiddelaar.nl. U kunt ook zonder een indicatie van de gemeente terecht bij Maatzorg de Mookerheide. U kunt dan per e-mail contact opnemen met info@maatzorgdemookerheide.nl of door te bellen met (06) 117 577 54 (Yvonne Hendriks).