Kent u iemand die zich jarenlang belangeloos heeft ingezet voor de samenleving? Aarzel dan niet en draag deze persoon voor, voor een Koninklijke Onderscheiding. Het vraagt best wat van de aanvrager en de mensen die de aanvraag ondersteunen. Maar: het is ook een heel bijzondere verrassing als de burgemeester volgend jaar met een waardevolle onderscheiding klaarstaat.

Afspraak maken

Wilt u een aanvraag indienen voor een lintje, zet dan alvast voor uzelf op een rijtje om welke vrijwillige activiteiten en periodes het gaat. De gemeente kan u helpen om te beoordelen of de voordracht kans van slagen heeft. Maak hiervoor een afspraak met het bestuurssecretariaat van de gemeente Mook en Middelaar: Nicole Valckx-van der Horst, tel. (024) 696 91 11, e-mail bestuurssecretariaat@mookenmiddelaar.nl

Voorstelformulier

Is er voldoende aanleiding om over te gaan tot de voordracht, dan krijgt u een voorstelformulier. Vul dit vóór 15 juli in, met:

  1. exact alle activiteiten én de periodes van die activiteiten;
  2. een toelichting per activiteit;
  3. per activiteit een brief met uitleg van mensen die de aanvraag ondersteunen.

Tussentijdse onderscheidingen

Naast de traditionele lintjesregen kunt u ook op een ander moment in het jaar iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of pensioen. Hiervoor gelden dezelfde stappen. Zorg ervoor dat u zo’n verzoek minimaal 6 maanden van te voren indient.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.lintjes.nl(externe link)