Benieuwd wat Walking Sports is en wat het je vereniging op kan leveren? Op donderdag 26 november om 19:30 uur wordt een online inspiratiebijeenkomst georganiseerd voor de sportverenigingen uit de gemeenten Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

55-plussers 

Middels Walking Sports kunnen 55-plussers langer door blijven sporten en blijven ze dus ook langer verbonden aan de vereniging. Er zijn verschillende Walking Sports spelvormen. De bekendste is walking football. Maar er zijn tegenwoordig ook veel andere sporten, denk aan:

  • Walking basketbal
  • Walking handbal
  • Walking hockey
  • Walking korfbal
  • (Tafel)tennis
  • Volleybal

Gedachte achter Walking Sports

De gedachte achter Walking Sports is dat reguliere sporten op een simpele manier net wat worden aangepast waardoor de sporten langer toegankelijk blijven (naarmate je ouder wordt) en minder blessuregevoelig zijn.

Doel van de inspiratiebijeenkomst

Het doel van de inspiratiebijeenkomst is dat we de verenigingen willen informeren over de mogelijkheden van Walking Sports. Daarbij willen we ook kort ingaan op wat er nodig is om als vereniging te starten met Walking Sports en welke ondersteuning hierbij mogelijk is.

Onrust door corona

Corona zorgt momenteel voor veel onrust bij sportverenigingen, en sporten voor volwassenen en senioren is momenteel maar beperkt mogelijk. Toch hopen we dat er verenigingen zijn die nu al tijdens deze bijeenkomst met ons willen meedenken over Walking Sports, we gaan er immers vanuit dat we over een tijdje weer ‘normaler’ kunnen sporten en bewegen.

datum, tijd, locatie
Datum donderdag 26 november 2020
Tijd 19:30 - 21:00 uur
Locatie Online via MS Teams (link volgt per mail in de week van de bijeenkomst)
Aanmelden Geef jezelf op per e-mail via:  marian@inbewegingsport.nl (Individueel aanmelden kan tot en met zondag 12 november (maximaal 2 personen per vereniging)

MOVE

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MOVE en Uniek Sporten, met ondersteuning vanuit het lokaal sportakkoord gemeente Mook en Middelaar. Hierbij wordt samengewerkt met de Beweegcoach Senioren van de gemeente Heumen en Sportstimulering Berg en Dal.

Vragen

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Marian Schijf, (06) 13 26 05 71,  marian@inbewegingsport.nl.