Logo Stichting Leergeld De Stuwwal

Lekker sporten. Op zwemles. Een verjaardagsfeestje geven. Voor ongeveer 100 kinderen in onze gemeente is dit niet vanzelfsprekend. Er is in hun gezin niet genoeg geld voor contributie of een cadeautje. Bijvoorbeeld omdat hun vader of moeder door corona geen baan meer heeft. Speciaal voor deze kinderen van 4-18 jaar is er Stichting Leergeld De Stuwwal. Ouders kunnen hier laagdrempelig om hulp vragen. Omdat ieder kind gelijke kansen verdient. 

Hoe het werkt

De Stuwwal werkt met korte lijnen en zonder ingewikkelde formulieren. De stichting zorgt ervoor dat een ervaren intermediair bij het gezin langskomt, om samen te bespreken wat nodig is om mee te kunnen doen. De vrijwilligers van de stichting helpen vervolgens om dit te realiseren. Wil een kind bijvoorbeeld voetballen, dan overleggen zij direct met de voetbalvereniging. De factuur gaat rechtstreeks naar de stichting. 

Een aanvraag doen is simpel

Behalve sport kan Stichting Leergeld op school bijspringen in de kosten van lesmateriaal, excursies, een laptop of bijvoorbeeld een fiets. Maar ook voor muziek- of dansles kunt u bij Leergeld terecht. Een aanvraag doen is simpel. Heeft u een netto inkomen (zonder vakantietoeslag) dat lager is dan € 1.332,19 (alleenstaande ouder) of € 1.903,14 (gehuwd/samenwonend), ga dan naar de website van Stichting Leergeld en doe een aanvraag

Meer informatie

E-mail: Leergeld.destuwwal@gmail.com
Website: www.leergeld.nl/destuwwal 
De gemeente kent meer regelingen voor mensen met een laag inkomen. U vindt ze op www.mookenmiddelaar.nl/werk-en-inkomen/

Help elkaar

Er zijn nog te veel gezinnen die Stichting Leergeld niet kennen. Ook schaamte kan een reden zijn om geen hulp te vragen. Laten we elkaar helpen en wijzen op de mogelijkheden. Armoede kan je zomaar overkomen, door bijvoorbeeld ontslag, ziekte of een scheiding. Kent u een ouder die misschien hulp kan gebruiken, vertel dan over Stichting Leergeld De Stuwwal.