In de gemeente Mook en Middelaar wordt hondenbelasting geheven. Zie de Verordening hondenbelasting gemeente Mook en Middelaar 2023(externe link).

Hoe werkt het?

Als u één of meer honden houdt, moet u dit altijd melden aan de gemeente. De gemeente zal u hiervoor een aanslag sturen. In de verordening hondenbelasting zijn vrijstellingen opgenomen voor blindengeleidehonden en assistentiehonden (inclusief pups in opleidingsinstituut), politiehonden, honden die verblijven in een dierenasiel, honden die uitsluitend voor verkoop of aflevering in voorraad worden gehouden en honden die niet ouder zijn dan drie maanden, mits zij worden gehouden bij de moederhond.

Wat moet ik doen?

U moet voor uw hond belasting betalen. Een nieuwe hond meldt u aan op Mijn BsGW(externe link). We verzoeken u uw hond aan te melden binnen 14 dagen nadat u deze aangeschaft heeft. U kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via 088-8420420.

Wat kost het?

Voor belastingjaar 2023 bedraagt het tarief  voor 1 hond  € 59,88 en iedere volgende hond is € 86,16. U krijgt automatisch een (gedeeltelijke) vermindering van de aanslag hondenbelasting, als u in de loop van het jaar verhuist naar een adres buiten de gemeente en u deze verhuizing heeft doorgegeven.

Aanvullende informatie

Van hondenbezitters wordt verantwoordelijk gedrag gevraagd met betrekking tot het schoonhouden van de gemeente.