Op 12 oktober is de regio Rijk van Nijmegen gestart met een pleegzorgcampagne pleegzorg om meer aandacht te vragen voor de pleegkinderen die een nieuw thuis zoeken. Met deze campagne hoopt de regio meer aandacht te krijgen voor pleegzorg, waardoor er meer gezinnen hun thuis en liefde willen delen met pleegkinderen. Er is op dit moment veel vraag naar gezinnen voor in deeltijd: bijvoorbeeld een paar dagen in de week of in de vakanties.

Nog niet alle kinderen kunnen opgroeien in een warm gezin

Er zijn nog te weinig pleegouders in de regio Rijk van Nijmegen. Wie gunt een kind niet het opgroeien in een warm gezin? Soms gaat het thuis even wat moeilijker. Dan kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Dan is het fijn als een kind terecht kan in een ander gezin. Het liefst in hun eigen buurt, dorp of stad, zodat ze hun eigen school kunnen blijven bezoeken en hun eigen vriendjes kunnen blijven zien. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen.

De pleegzorgcampagne met online expositie

De regio Rijk van Nijmegen lanceert een pleegzorgcampagne op 12 oktober. De focus van de campagne is (vanwege de corona maatregelen) online. Het centrale punt is de website www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl

Informatie over pleegzorg

Op de website kan iedereen informatie vinden over pleegzorg. Zo is er informatie over de vormen van pleegzorg, is er antwoord op praktische vragen en kun je in contact komen met een pleegouders. Ook is er een online expositie in zowel beeld als tekst, waar pleeggezinnen in de regio hun verhaal delen. En staat er op de site een online pleegzorgkaart met daarop de kinderen waar nog een thuis voor nodig is. Uiteraard zijn de gegevens op de kaart anoniem. Met de kaart worden de kinderen letterlijk wat dichterbij gebracht. Zo kun je zien welke kinderen er bij jou in de buurt nog op zoek zijn naar een plek. Daarnaast kom je de campagne tegen op de sociale media en ook op straat op abri’s, banners en posters.

Pleegouders in het zonnetje in de week van de pleegzorg

De lancering van de campagne is niet toevallig nu. Van 28 oktober t/m 4 november is het landelijk de week van de pleegzorg. Dan is er sowieso al veel aandacht voor pleegzorg. In onze regio is er ook speciale aandacht in en rond de week van de pleegzorg.

Persoonlijk bezoek

Een aantal pleeggezinnen krijgen een persoonlijk bezoekje van de wethouder van hun gemeente. Verder sturen we elk pleeggezin een waardering voor het openen van hun thuis en het delen van hun liefde. Die komt in de vorm van een brief van alle wethouders met een VVV bon en biologische koekjes van Stichting Bakkerscafé van Pluryn.

Praktische informatie

Voor meer informatie over pleegzorg: www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl