Het carnavalsseizoen 2020-2021 gaat niet door. De drie carnavalsverenigingen in de gemeente Mook en Middelaar zijn eensgezind en zien zich door de coronacrisis genoodzaakt alle activiteiten rondom carnaval te annuleren.

Verscherping regels

“We hebben lang hoop gehouden. Veel goede ideeën zijn de revue gepasseerd”, licht Milou van Duijnhoven van CV De Heikneuters (Mook) toe. “Maar nu de regels verder verscherpt zijn, is zelfs ons laatste beetje hoop om bijvoorbeeld buiten iets te organiseren vervlogen.”

Onverantwoord

CV De Krölstarte (Middelaar) was er al eerder uit. Sjaak Kroon: “Ons bestuur had in mei al besloten dat het onverantwoord was de traditionele carnavalsactiviteiten in november en de daarop volgende maanden door te laten gaan. In oktober is ook de beslissing gevallen het carnavalsweekend zelf te cancelen. Met het oog op eenieders gezondheid en om te voorkomen dat we veel tijd, geld en energie steken in activiteiten die uiteindelijk toch moeten worden afgelast of nauwelijks publiek trekken. Die verantwoordelijkheid kunnen en willen we niet nemen. We merken gelukkig dat onze leden daar alle begrip voor hebben.” Ook het 66-jarig jubileum van De Krölstarte wordt een jaar opgeschort.

Vooruitkijken

Voor Mook en Middelaar betekent het besluit dat de zittende Prinsen Hans d’n Urste en William d’n Örste pas volgend carnavalsjaar aftreden. Molenhoek heeft al afscheid genomen van hun Prins Martijn d’n Urste. Marcel de Groot van CV De Meulenwiekers (Molenhoek): “Wij willen dit jaar gebruiken om ons Carnavalsfeest nog eens goed onder de loep te nemen. Net als de andere verenigingen zien wij zomercarnaval niet zitten. Maar we geloven wel dat deze gedwongen pauze ons nieuwe ideeën kan brengen, waarmee we met vereende krachten de carnavalsactiviteiten voor jong en oud kunnen organiseren in ons Kuulengat.”