VVV Plasmolen-Mook gaat vanaf december verder als Toerist Informatie Punt in de Pannekoekenbakker Plasmolen.
Op basis van verschillende facetten, zoals afnemende bezoekersaantallen en het grootschalige online aanbod, hebben Plasmolen Mook Toerisme Recreatie (PMTR), Gemeente Mook en Middelaar en Visit Arnhem Nijmegen besloten om afscheid te nemen van de VVV in de huidige vorm.

Ruim 20 trouwe vrijwilligers 

groepsfoto vrijwilligers VVV

Vrijdag 5 november was daarom een afscheidsreceptie voor alle VVV-vrijwilligers van VVV Plasmolen-Mook. Een team van ruim 20 trouwe vrijwilligers kwam samen bij De Pannekoekenbakker Plasmolen om in het bijzijn van het bestuur van PMTR en wethouder Karin Peters van de Gemeente Mook en Middelaar het glas te heffen en terug te blikken op de voorgaande jaren. Iedereen werd persoonlijk in het zonnetje gezet, met speciale aandacht voor coördinator Riky Mokkink en de dames met bijzonder lange trouwe dienst: Wilma Vis, 32 jaar - Willy Windy, 23 jaar - Corry Sommers, 21 jaar - Thea van den Berg, 20 jaar.

Toeristische informatie bij de receptie

“We zien dat gasten hun toeristische informatie verkrijgen bij de receptie van hun accommodatie of bij de horecamedewerker van de gelegenheid waar zij te gast zijn. De rol van toeristische, recreatieve ondernemers is naast internet daarmee belangrijker dan ooit. De gast verwacht van de persoon tegenover zich dat die beschikt over lokale kennis en hem kan voorzien van de leukste, lokale tips” aldus wethouder Karin Peters.

Gastheerschap

Bovengenoemde partijen hebben daarom samen gekeken naar mogelijkheden die aansluiten bij het gastheerschap in de gehele regio. De gemeente Mook en Middelaar is daarom blij dit najaar als één van de twee pilot-locaties van Toerisme Arnhem Nijmegen in het Rijk van Nijmegen te mogen fungeren.

Pannenkoekenbakker is voortaan TIP

Begin december krijgt de Pannekoekenbakker in Plasmolen een TIP (Toeristisch Informatie Punt).  Een TIP is een shop-in-shop locatie bij een toeristische ondernemer, zoals een hotel, museum of restaurant. Op deze locaties vindt u een informatiewand met een overzichtskaart en zijn routekaarten voor wandelaars en fietsers te koop. De medewerkers krijgen trainingen in gastheerschap; over hoe zij bijvoorbeeld bezoekers het beste kunnen ontvangen en service verlenen. In totaal komen er circa 15 tot 20 TIP’s in het Rijk van Nijmegen, waarvan er 10 in het voorjaar gerealiseerd moeten zijn.