Lieve kinderen,

Fijn dat ik een briefje kan sturen over iets waar bijna alle kinderen blij van worden. Want jullie hebben je soms een beetje zorgen gemaakt over dat virus wat vooral oudere mensen ziek maakt. Een beetje vrolijk nieuws kunnen we allemaal goed gebruiken. Zoals jullie weten gaan over enkele weken de scholen weer open. Dinsdag heeft meneer Rutte dat op de televisie verteld. Kinderen mogen dan weer naar school. Ik weet dat veel kinderen de school hebben gemist. Want thuis moeten blijven is geen vakantie. En jullie konden veel leuke dingen ook niet doen. Want je moet vooral thuis blijven.

Vriendjes weer zien

Via de telefoon heb ik met Amber gesproken uit groep 5. Ze vindt het erg fijn om weer alle kinderen te zien uit haar klas. Thuis hebben jullie mama of papa enorm hun best gedaan om te helpen met school. Teun uit groep 6 vertelde mij dat zijn vader zelfs daarvoor een 9 heeft verdiend. Dat is wel een heel erg mooi cijfer. Toch heeft Teun ook veel zin in school. Niet alleen om de vriendjes van school te zien. Maar ook weer om de juffen of de meesters te zien. Steyn uit groep 3 vond het thuis juist erg fijn. Want hij kan goed spelen met zijn broer. Weer naar school gaan vindt hij vooral leuk wanneer hij in een groep komt met zijn beste vriendjes. En dat hoop ik ook voor hem.

Scholen hebben even tijd nodig

De scholen moeten nu hard aan het werk hoe ze dit allemaal gaan doen. Want door het virus moeten de groepen in school kleiner zijn. En jullie kunnen daarom misschien ook niet iedere dag naar school. Maar het is al veel beter dan alleen maar thuis zijn.

Elkaar zien is een beetje feest

De juffen en meesters hebben jullie ook erg gemist. We hebben dat kunnen zien bij de scholen. Op de ramen van de scholen hebben zij allerlei lieve zinnen geplakt. Zoals: “wij missen jullie!”of “lieve kinderen we hopen jullie snel weer te zien!” Nog enkele weken en jullie zien elkaar allemaal weer: de juffen, de meesters en jullie vriendjes. Nog even geduld en dan is het eigenlijk een beetje feest.

Burgemeester Willem Gradisen.