Vanaf 2026 moeten eigenaren van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen verplicht een warmtepomp aanschaffen als hun cv-ketel vervangen moet worden. De verplichting geldt niet voor mensen die een appartement of monument bezitten of een woning die de komende jaren op een warmtenet wordt aangesloten. Dat heeft minister De Jonge voor Volkshuisvesting bekendgemaakt in een Kamerbrief(externe link). Hij wil duidelijkheid bieden aan zowel woningeigenaren als aan de installatiebranche, omdat de regel al over drie jaar van kracht wordt.

Subsidie

Woningeigenaren, instellingen en kleine bedrijven kunnen gebruik maken van subsidieregelingen die 30 procent van de gemiddelde investeringskosten dekken. Heeft u ook de wens om uw woning te verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Laat Energieloket Mook en Middelaar u dan helpen! De medewerkers van het loket staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk, onafhankelijk advies. Het loket begrijpt dat elke woning anders is en dat er geen standaardoplossing is als het gaat om verduurzamen.

Gratis advies en tips

De website van het Energieloket (externe link) biedt gratis advies en handige tips die u direct kunt toepassen om uw woning energiezuiniger te maken. Samen met het Energieloket zet u de eerste stap naar een duurzame toekomst. Bezoek het loket en ontdek hoe u energie kunt besparen, de woning comfortabeler kunt maken en hoe u kunt bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Openingstijden Energieloket

Energieloket Mook en Middelaar vindt u in het gemeentehuis en is op dinsdag in de oneven weken geopend van 9.00 tot 12.00 uur, alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken door te bellen met (024) 696 91 11.