De gevolgen van de Coronacrisis zijn voor sommige ondernemers moeilijk te dragen. Daarom is er voor zelfstandige ondernemers een tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo). Op basis van deze regeling ontvangt u inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum. Daarnaast kunt u een lening aanvragen.

De huidige Tozo-regeling loopt af

Het kan even duren voordat u uw bedrijf of beroep weer op een normale manier kunt uitoefenen en u voldoende inkomsten heeft. Misschien wilt u onderzoeken of u uw bedrijf of beroep kunt aanpassen aan de huidige situatie of kunt voorbereiden op de toekomst. Of denkt u erover om ander werk te gaan doen, als zelfstandige of in loondienst. Om een goede beslissing te kunnen nemen heeft u tijd nodig en mogelijk ook (financiële) ondersteuning. De Tozo 4-regeling eindigt per 1 juli 2021.                                                               

Aanvraag verlenging mogelijk bij eerdere uitkering

Als u al eerder een Tozo-uitkering ontving, dan kunt u opnieuw een verlenging aanvragen. Dit kan alleen als de periode tussen de einddatum van die uitkering en de datum waarop u de nieuwe uitkering wilt laten ingaan korter dan 3 maanden is. Bestaande aanvragers ontvangen in de week van 12 juli 2021 vanzelf een nieuw formulier per e-mail.  

Nieuwe aanvrager?

Heeft u nog niet eerder van de Tozo gebruik gemaakt, dan vragen wij u om nog even geduld te hebben. Voor nieuwe aanvragers wordt namelijk aan een nieuw aanvraagformulier voor een aangepaste regeling gewerkt. Rond 12 juli kunt u het nieuwe aanvraagformulier op onze website vinden.

Meer informatie?

Meer informatie over de regeling vindt u op de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u uitgebreide informatie over de voorwaarden, verplichtingen en een rekenhulp. Heeft u nog vragen, dan kunt u vanaf 12 juli 2021 bellen naar 024 - 696 9111 of u kunt een e-mail zenden aan: harry.seegers@mookenmiddelaar.nl