De gevolgen van de Coronacrisis zijn voor sommige ondernemers moeilijk te dragen. Daarom is er voor zelfstandige ondernemers een tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo). Op basis van deze regeling ontvangt u inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum. Daarnaast kunt u een lening aanvragen van maximaal € 10.517.

Waarom wordt Tozo verlengd

Misschien zijn de gevolgen van de coronacrisis voor u na 1 oktober nog niet voorbij. Het kan even duren voordat u uw bedrijf of beroep weer op een normale manier kunt uitoefenen en u voldoende inkomsten heeft. Misschien wilt u onderzoeken of u uw bedrijf of beroep kunt aanpassen aan de huidige situatie of kunt voorbereiden op de toekomst? Of denkt u erover om ander werk te gaan doen, als zelfstandige of in loondienst. Om een goede beslissing te kunnen nemen heeft u tijd nodig en mogelijk ook (financiële) ondersteuning. Daarom kunt u (nogmaals) langer gebruikmaken van de aanvullende Tozo-uitkering voor levensonderhoud.

Verlenging tot uiterlijk 31 maart 2021

De Tozo is vanaf 1 oktober 2020 verlengd tot uiterlijk 31 maart 2021. We noemen dit kortweg Tozo 3. Afhankelijk van uw situatie kunt u 2 dingen doen :

Aanvraag verlenging Tozo 3

Als u al eerder een Tozo-uitkering ontving, dan kunt u verlenging aanvragen. Iedere zelfstandige die bij de gemeente bekend is, ontvangt uiterlijk 5 oktober 2020 een bericht per brief of per e-mail met het Aanvraagformulier verlenging Tozo 3 met toelichting. Daarmee kunt u de verlenging aanvragen voor inkomensondersteuning en eventueel ook een (aanvullende op eerdere) lening.

Bericht niet ontvangen?

Heeft u het bericht niet ontvangen, dan kun u het Aanvraagformulier verlenging Tozo 3 en de toelichting Tozo 3 onder aan dit bericht downloaden.

Eerste aanvraag Tozo 3

Als u nog niet eerder een Tozo–uitkering of -lening heeft ontvangen, dan kunt u een 1e aanvraag Tozo 3 indienen. Daarvoor gebruikt u het Aanvraagformulier 1. Lees vooraf eerst goed de Toelichting Tozo 3 voor alle voorwaarden en verplichtingen

Informatie

Meer informatie over de regeling vindt u op de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u uitgebreide informatie over de voorwaarden, verplichtingen en een rekenhulp. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen naar 024-6969111 of u kunt een e-mail zenden aan: harry.seegers@mookenmiddelaar.nl