Voor ouderen is het niet altijd duidelijk wat de mogelijkheden zijn als autorijden bijvoorbeeld geen optie meer is. Met het OV, Wensbus, Omnibuzz en Automaatje zijn er meerdere mogelijkheden om van A naar B te komen. Wat kan er onze gemeente? En: hoe werkt het? Speciaal hiervoor is “Kommee” in het leven geroepen. Om ouderen in Noord-Limburg (weer) op weg te helpen.

Kommee

Kommee is een regionaal initiatief van Trendsportal, het samenwerkingsverband van de 8 gemeenten in Noord-Limburg op het gebied van mobiliteit en logistiek. Om senioren en hun (klein)kinderen beter te informeren heeft Kommee een aantal bijeenkomsten georganiseerd.

Informatiebijeenkomsten

We organiseren 3 bijeenkomsten over alle vervoersmogelijkheden in de eigen buurt:

  • donderdag 9 juni, van 15.00-17.00 uur , Gemeenschapshuis De Wieken, Molenhoek;
  • vrijdag 10 juni, van 15.00-17.00 uur, 't Môks Café(externe link), Mook.

Vervoersdag op 15 juni

Er is een Vervoersdag gepland op woensdag 15 juni van 10.00-12.00 uur op de parkeerplaats van station Mook-Molenhoek. Op deze dag zijn alle voor de gemeente Mook en Middelaar beschikbare vervoersmogelijkheden aanwezig. U kunt kennis maken met de bussen van Arriva, Breng en de Wensbus. En: met de taxi’s van Avan en RRReis, Zonnebloem en ANWB-automaatje. 

Gratis vervoer op 15 juni

Vervoer heen en terug (gratis): Vanuit Breng zal er een bus met chauffeur beschikbaar zijn voor het vervoer van mensen vanaf de halte Mook Rijksweg/Veldweg tot de locatie op het station. Ook de buurtbus is in principe beschikbaar, welke via de reguliere route het station 1x per uur aandoet. Daarnaast is de Wensbus eenmalig beschikbaar om vanaf 9:45 mensen op te halen in Middelaar (MFC de Koppel) en mee te nemen naar de locatie. Vervoer op de heenreis bij Breng en Arriva is gratis. Hiervoor zullen we de chauffeurs informeren. Bezoekers die met het openbaar vervoer naar huis reizen, krijgen ter plaatse een (gratis) vervoerbewijs uitgereikt.

Plattegrond stands Vervoersdag
Plattegrond Vervoersdag 15 juni 2022

Praktijkdag

U kunt zich ook aanmelden voor een praktijkdag. Om een keer onder begeleiding op pad te gaan.

Meer informatie op https://kommeesamenoppad.nl/