Op woensdag 10 mei is het Toeristisch Informatie Punt (TIP) bij het Van der Valk Hotel de Molenhoek officieel geopend. “Het ideale startpunt voor toeristen en dagjesmensen die meer willen weten over wat er in de gemeente Mook en Middelaar te beleven is”, aldus wethouder Frank Dillerop. “Mooi dat deze tweede TIP op tijd beschikbaar is, met de start van het toeristisch seizoen.”

Tweede TIP in de gemeente Mook en Middelaar

De opening vond plaats in de aanwezigheid van Luke van Alst van Van der Valk Hotel de Molenhoek, Bas van Es van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en wethouder Frank Dillerop van de gemeente Mook en Middelaar. Het gaat om de tweede TIP in de gemeente Mook en Middelaar. Sinds begin 2022 is er ook een TIP bij de Pannekoekenbakker in Plasmolen. Bas van Es: “We hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw model voor gastheerschap in het Rijk van Nijmegen. Met als doel alle traditionele VVV’s vervangen door TIP’s en in Nijmegen een grote CityStore. Die CityStore opende afgelopen 1 april haar deuren. We hopen met deze aanpak onze unieke streek nog beter te kunnen promoten als toeristische bestemming.”

TIP vervangt VVV

Bas van Es, Luke van Alst en Frank Dillerop bij TIP Molenhoek

Een TIP is een shop-in-shop-locatie bij een toeristische ondernemer, zoals een hotel, museum of restaurant. TIP’s vervangen de vroegere VVV-winkels. Op een TIP-locatie vindt u een informatiewand met een overzichtskaart en er zijn routekaarten voor wandelaars en fietsers te koop. De medewerkers van de locatie zijn getraind in gastheerschap en vertellen graag over de leukste, mooiste of lekkerste tips in de gemeente, passend bij uw behoefte. Luke van Alst: “Ik ben er trots op dat Van der Valk nu een TIP is. Door onze medewerkers te trainen als gastheer voor Mook en Middelaar, hopen we onze gemeente nog meer op de kaart te zetten. We willen naast TIP ook nog een TOP worden. Dat is een toeristisch overstappunt. Een soort van natuurlijk knooppunt waar verschillende fiets- en wandelroutes beginnen.”