Pepijn Baneke, wethouder

Beste mantelzorgers,

Het coronavirus heeft op iedereen veel invloed. Zeker ook op u als mantelzorger. Degene waar u voor zorgt heeft uw hulp op dit moment waarschijnlijk nog harder nodig dan hiervoor. Misschien ging degene waar u voor zorgt altijd naar de dagbesteding en kan dat nu niet meer. Of wordt de dagbesteding op een andere manier ingevuld. Dat is van invloed op de hulp die nu van u gevraagd wordt. Ook kan het zijn dat u als mantelzorger ondersteund werd door familie, buren, vrijwilligers of professionals en dat dit door de coronamaatregelen gestopt is. De zorg komt dan nog meer op uw schouders terecht.

Denk toch ook aan uzelf

U, als mantelzorger bent nu alleen of in hele kleine kring verantwoordelijk voor de zorg van een naaste. Uit de gesprekken die ik heb gevoerd blijkt dat dat behoorlijk zwaar is. We weten nu nog niet hoe het verder gaat met de maatregelen rond het Coronavirus en het is onduidelijk wanneer ondersteuning bij uw mantelzorgtaken weer mogelijk is. Dat maakt de huidige situatie extra moeilijk.

Privé-moment

Een privé-moment is nu niet meer zo vanzelfsprekend. Even een kop koffie buitenshuis drinken kan niet en bij iemand op bezoek gaan wordt afgeraden. Toch hoop ik dat u blijft zoeken naar een manier om ontspanning te nemen en aan uzelf te denken. Bijvoorbeeld door een boek te lezen of digitaal met iemand koffie te drinken. Het is belangrijk dat u goed door deze periode komt, samen met diegene waar u voor zorgt.

Een luisterend oor

Om u als de mantelzorger te ondersteunen hebben we in onze gemeente Mantelzorg Mook en Middelaar. Kim Falk en Anita de Roos staan voor u klaar voor een goed gesprek of als u vragen heeft. Het kan zijn dat u met bepaalde zaken even niet goed raad weet. Of dat u behoefte heeft in een gesprek met iemand die weet in wat voor situatie u zit. Kim en Anita hebben kennis van zaken en praten graag met u. Dit kan zowel per telefoon als via de e-mail. Kim is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 20 03 31 ​96 en Anita via telefoonnummer 06 -19 68 59 58. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorgmookenmiddelaar@malderburch.nl.

Bedankt voor wat u doet

Ook al zullen velen van u het vanzelfsprekend vinden, ik vind het bijzonder dat u elke dag opnieuw klaarstaat voor de mensen die het nodig hebben. Ik ben trots op u, op alle mantelzorgers in de gemeente Mook en Middelaar en op de wijze waarop u onbaatzuchtig voor mensen in onze samenleving zorgt. En ik weet zeker dat ik dat namens iedereen in onze gemeente mag zeggen. Bedankt voor alle inzet en zorg goed voor uzelf,

Met hartelijke groet,

Pepijn Baneke, Wethouder Sociaal Domein.