Wilt u ervoor zorgen dat de wereld van ouderen weer wat groter wordt? Word dan OV-ambassadeur. We hebben nu 2 aanmeldingen, maar zouden graag nog wat meer hulp krijgen om onze ouderen wegwijs te maken in het openbaar vervoer. Zodat ze weer op stap kunnen.

“Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen.” Willem, 70 jaar

Alles is anders

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die zich jaren hebben verplaatst met de auto en/of de fiets maar dat nu niet meer kunnen. De drempel om met het openbaar vervoer te gaan is hoog. Want alles is anders: geen strippenkaart meer, maar een OV-chipkaart. Geen kaartje kopen bij het loket, maar een vervoerbewijs aanschaffen met je pinpas bij een kaartautomaat. Mensen moeten echt opnieuw leren om met het openbaar vervoer te reizen.

Wat gaat u doen?

  • U gaat uitleg geven aan kleine groepen geïnteresseerden (veelal ouderen) in de gemeente.
  • U neemt waar tijdens een inloopspreekuur waar mensen terecht kunnen met al hun OV-vragen.
  • U gaat met kleine groepjes deelnemers daadwerkelijk op pad om te laten zien hoe het werkt op het station, bij een kaartautomaat en met overstappen.

U doet dit samen met een team van ongeveer 6 OV-ambassadeurs met verschillende activiteiten. U krijgt hiervoor een korte training, begeleiding en ondersteuning van projectmedewerkers van ‘Kommee samen op pad’.

Hoeveel tijd kost het?

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimale tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via kommee@trendsportal.nl of stel uw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130. Of neem een kijkje op www.kommeesamenoppad.nl(externe link)