Willem Gradisen, burgemeester

Onderzoek na een mooi begin

Er komt terecht, zo heeft ZZGzorggroep aangegeven, een onafhankelijk onderzoek naar de ontstane situatie in de Mookerhof in Mook. Wat zo mooi begon in de Mookerhof, met een vrolijke drukke open dag in een splinternieuw gebouw en bewoners die warm werden verwelkomd, is nu als gevolg van het coronavirus een triest en dramatisch verhaal geworden.

Bewoners Mookerhof en familie

Vanuit onze gemeenschap merk ik hoezeer er wordt meegeleefd. Met uiteraard de kwetsbare dementerende bewoners in de Mookerhof, waarvoor de ZZGzorggroep het moeilijke en emotionele besluit moest nemen om te verhuizen om de continuïteit van de zorg te kunnen blijven bieden. Meerdere ouderen zijn ziek geworden. Vaak begrijpen ze niet wat er allemaal speelt, maar voelen uiteraard wel terdege aan dat er iets mis is. Daarbij komt dat vanwege het landelijke besluit er in alle verpleeg- en verzorgingshuizen geen bezoek meer mag komen. Ingrijpend voor de bewoners, maar ook voor de familie.

Medewerkers ZZGzorggroep

Natuurlijk leven we eveneens intens mee met dat nieuwe team van medewerkers waarvan een groot deel ziek thuis is of zelfs is opgenomen in het ziekenhuis. Medewerkers die hun stinkende best doen voor hun patiënten; voor hun bewoners. Er zijn medewerkers die nu zelfs een schuldgevoel hebben. Wat in en in triest. Dit terwijl pas sinds vorige week zorgmedewerkers werkzaam buiten de ziekenhuizen worden getest op corona. Ook deze mensen verdienen een hart onder de riem en medeleven van ons allemaal. En wat zal het ingewikkeld zijn geweest leiding te moeten geven, wanneer op een gegeven moment 25 van je 36 vaste medewerkers ziek thuis zijn. De ZZGzorgroep heeft terecht aangegeven dat er een onafhankelijk onderzoek komt. Dat wachten we af.

Medeleven

Onze gemeenschap in Mook heeft compassie met alle betrokkenen: bewoners, hun familie en alle medewerkers. Jullie zijn in onze gedachten en we wensen jullie allemaal veel sterkte.