De gemeente Mook en Middelaar is een kleine en dynamische gemeente waar hard gewerkt wordt aan een gezamenlijk doel: een prettige woonomgeving voor de inwoners van deze mooie gemeente (met ongeveer 8.000 inwoners). Durf jij het aan om een stukje van die verantwoordelijkheid op je te nemen en pas jij binnen een organisatie waar integraal en flexibel werken vanzelfsprekend zijn, dan nodigen wij jou uit om te solliciteren op de functie van

                                                                     Junior beleidsmedewerker Duurzaamheid  
                                                                                         (24 uur per week)

De organisatie van de gemeente bestaat, naast de Staf, uit twee afdelingen: Samenleving en Bedrijfsvoering. Deze functie behoort tot de afdeling Samenleving en is onderdeel van het team Omgevingszorg met ruimtelijke ordening, economische zaken, toerisme en recreatie, milieu, afval, duurzaamheid en vergunningverlening. De lijnen in de organisatie zijn kort, zowel met collega’s als met het bestuur. Integraal werken is de norm en door de kleine organisatie zijn er kansen voor een brede oriëntatie.

Wat ga je doen?

In deze functie binnen onze organisatie ben jij verantwoordelijk voor het opstellen, uitdragen en uitvoeren van het beleid en projecten voor duurzaamheid en milieu van de gemeente. De gemeente Mook en Middelaar streeft ernaar om in 2030 een energieneutrale gemeente zijn. 

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • mede vormgeven en uitvoeren van het beleid en projecten op het gebied van duurzaamheid en milieu;
 • mede opstellen en uitvoering geven aan regionale visies (RES en Transitievisie Warmte);
 • uitvoeringsprogramma opstellen voor het realiseren van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie;
 • vertegenwoordigen van de gemeente in regionale beleidsteams;
 • onderhouden van samenwerkingsrelaties en netwerken zowel intern als extern (waaronder bewonersorganisaties en samenwerkingspartners).

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Een gerichte opleiding op het werkterrein milieu / energietransitie is een pré.
 • Je bent communicatief vaardig en functioneert goed in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je bent in staat om namens de gemeente naar buiten te treden wanneer het gaat om contacten met inwoners en bedrijfsleven.
 • Je bent zelfstandig, ondernemend, (beleids)creatief en kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.
 • Affiniteit met ruimtelijke ordening is een pré. 

Voor deze vacature gelden de competenties van het functieprofiel specialistisch medewerker C. Nadere toelichting hierop is onderaan deze pagina te vinden.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie met veel zelfstandigheid  binnen een informele organisatie waarin je voldoende gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie met in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Bij deze functie hoort een salaris in schaal 9 minimaal € 2.756,-- en maximaal € 4.048,-- bruto per maand bij een fulltime functie (salaristabel 1 oktober 2020). Dit is exclusief 17,05% Individueel Keuzebudget. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Onze organisatie heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele invulling van werk op basis van resultaatafspraken en de mogelijkheid van thuiswerken. 

Wil je meer weten en/of solliciteren?

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Mark Jansen (afdelingshoofd) op telefoonnummer 06-13383623. Voor informatie over de procedure kun je bellen met Meike Pennings (P&O adviseur) op telefoonnummer 06-50007360.

Heb je interesse?

Je kunt tot en met 29 november a.s. solliciteren via www.werkeningelderland.nl

                                      Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.