Het kan zomaar gebeuren: u moet in quarantaine vanwege corona. Niet iedereen is daar even goed op voorbereid. En het lukt ook niet altijd om op korte termijn iets te regelen voor de boodschappen, de kinderen, het werk. Daarom een aantal tips.

Wees voorbereid

Zorg dat u altijd een basisvoorraad in huis heeft om de eerste dagen goed door te komen (denk hierbij ook aan huisdieren). De meeste hulp bereikt u via het internet. Heeft u geen internet thuis, dan is het handig om alvast een (prepaid) internetkaart aan te schaffen.

Eenmaal in quarantaine

Een aantal mensen moet weten dat u verplicht thuiszit.

  • Licht vrienden, buren, familie of collega’s in en durf om hulp te vragen. Zij kunnen bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten.
  • Bel uw werkgever of opdrachtgever en maak duidelijke afspraken over wat u kunt doen de komende dagen.
  • Maakt u gebruik van thuiszorg of hulp in de huishouding, neem contact op en bespreek samen wat wél mogelijk is.

Verder is het goed om in beweging te blijven. Dat houdt u geestelijk en lichamelijk fit. Probeer uw dagelijkse ritme zoveel mogelijk aan te houden.

Extra mogelijkheden

Kan uw directe omgeving niet helpen, dan is er nog een aantal opties:

  1. Vraag hulp via https://maasburen.nl/elkaar-helpen
  2. Laat uw boodschappen thuisbezorgen. Dit kan bij verschillende supermarkten.
  3. Vraag de apotheek of ze uw medicijnen komen brengen.
  4. Denk aan een hondenuitlaatservice.

Rode Kruis

Ook het Rode Kruis kan helpen bij het doen van uw boodschappen, het verkrijgen van medicijnen of het uitlaten van de hond. Bel hiervoor (070) 445 58 88 (ma t/m vrij van 09.00-17.00 uur). Slechthorenden of doven kunnen gebruik maken van WhatsApp contact via (06) 57 81 34 99.

Contact met gemeente

Mocht u er zelf niet uitkomen en kan het Rode Kruis u ook niet helpen? Neem dan contact op met de gemeente via (024) 696 91 11.