Uw gezondheid is erg belangrijk. Een goede zorgverzekering past daarbij. De gemeente Mook en Middelaar heeft met VGZ afspraken gemaakt over een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Dat heet het VGZ Gemeentepakket. Met deze verzekering bent u goed verzekerd voor een lage premie.

Laag inkomen

Met een laag inkomen bedoelen wij een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Voor een alleenstaande is dat € 1.386,95 en voor gehuwden € 1.981,34. Voor mensen die ouder zijn dan de AOW-leeftijd liggen de inkomensgrenzen iets hoger. Voor een alleenstaande is dat € 1.547,73 en voor gehuwden is dat € 2101,70. Alle bedragen zijn netto per maand zonder vakantietoeslag.

Bij de gemeente kunt u vragen welke inkomensgrens in uw situatie geldt.

Vermogensgrens
HuishoudenVermogensgrens
Alleenstaande€ 7.605
Alleenstaande ouder€ 15.210
Gehuwden / samenwonend€ 15.210

Met vermogen bedoelen we bijvoorbeeld spaargeld, juwelen, een dure auto of andere dure dingen. Het vermogen in de eigen woning tellen we niet mee.

Iedereen met een laag inkomen

Iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen kan meedoen aan deze verzekering, ook als u geen uitkering heeft van de gemeente. Dus ook als u bijvoorbeeld een AOW-uitkering heeft en een klein pensioen, of met een lage WW-uitkering. De gemeente onderzoekt uw inkomen en uw vermogen en bekijkt welk bedrag u krijgt.

Maandelijkse kosten

VGZ biedt 3 gemeentepakketten aan. De gemeente geeft bij ieder pakket een bijdrage. In het overzicht hieronder ziet u per pakket de premie en de bijdrage van de gemeente.

Pakket 1

Maandpremie: € 171,35

Bijdrage gemeente: € 17

U betaalt: € 154,35

Pakket Compact

Basisverzekering

Pakket 2

Maandpremie: € 201,20

Bijdrage gemeente: € 40

U betaalt: € 161,20

Pakket Compleet

Basisverzekering

Pakket 3

Maandpremie: € 230,10

Bijdrage gemeente: € 50

U betaalt: € 180,10

€ 0,- eigen risico

Pakket Compleet

Basisverzekering

Een uitgebreid overzicht van de vergoedingen per pakket vindt u in het vergoedingenoverzicht op www.gezondverzekerd.nl(externe link)

Hoge zorgkosten

Als u veel zorgkosten heeft, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of beperking, dan is pakket 3 van deze zorgverzekering erg aantrekkelijk. Zo kunt u zich verzekeren voor het wettelijke eigen risico en kunt u de CAK-bijdrage voor de Wmo declareren.
Let op: pakket 3 is pas goedkoper, als u meer dan € 250 van het eigen risico gebruikt.
Op www.gezondverzekerd.nl(externe link) vindt u meer informatie.

De voordelen van het VGZ GemeentePakket

  • Ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld tandarts en fysiotherapie
  • Pakket Compleet verzekert de CAK-bijdrage
  • U kiest zelf het pakket dat het beste bij u past
  • Geen medische keuring om mee te kunnen doen
  • De gemeente Mook en Middelaar betaalt mee
  • Gemakkelijk afsluiten via www.gezondverzekerd.nl(externe link)

Aanmelden

Aanmelden voor het VGZ GemeentePakket regelt u makkelijk zelf via  www.gezondverzekerd.nl. Het liefst vóór 18 december 2023, dan kunnen we alles op tijd regelen voor u. U ontvangt van de gemeente een (digitaal) aanvraagformulier voor de gemeentelijke bijdrage. Let op: u ontvangt de bijdrage van de gemeente dus niet automatisch.

Geen internet /Overstapservice

Heeft u geen internet of wilt u overstappen naar het VGZ GemeentePakket? Dan kunt u gebruik maken van onze service. Eén van onze medewerkers helpt u daarbij. Bel voor een afspraak naar (024) 696 9111.

Vragen?

Op www.gezondverzekerd.nl(externe link) vindt u alle informatie over de verzekeringen, het aanmelden en de voorwaarden. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met: