De geplande groepsvaccinaties HPV en Meningokokken ACWY gaan niet door. Het RIVM heeft dit besloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel jongeren ontvingen al een uitnodiging voor deze vaccinatie. Helaas is het voor het RIVM op dit moment niet mogelijk om iedereen te berichten dat de vaccinatie niet doorgaat. GGD Gelderland-Zuid heeft aan scholen in de regio gevraagd of zij jongeren hierover willen informeren.

HPV

De groepsvaccinatie HPV wordt uitgesteld. Meisjes krijgen hiervoor opnieuw een uitnodiging via het RIVM. Met uitstel van een halfjaar komt de bescherming niet in gevaar.

Meningokokken ACWY

De vaccinatie tegen Meningokokken ACWY wil de GGD zo snel mogelijk opnieuw aanbieden. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan gaat de GGD deze  vaccinaties individueel of in kleine groepen geven. Jongeren die voor deze prik in aanmerking komen krijgen opnieuw een uitnodiging.

Andere vaccinaties vanuit het Rijksvaccinatieprogramma

De individuele vaccinaties voor kinderen van 0-4 jaar op het consultatiebureau gaan wel gewoon door. De DTP/BMR groepsvaccinatie (9-jaars prik) wordt uitgesteld. Hiervoor had het RIVM nog geen uitnodigingen verstuurd. Op de website van GGD Gelderland-Zuid staat bij Jeugd & Opvoeden meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma.