Wilt u een fruitboom in uw tuin? IVN Maas en Niers organiseert een actie waarbij u een bestelling kunt plaatsen. De bomen komen van een professionele kweker, gespecialiseerd in hoogstam fruitbomen. Hierdoor is een ruime mix van oude rassen beschikbaar. IVN werkt hierin samen met de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.

Insecten en vogels 

Hoogstam fruitbomen zijn goed voor de natuur én voor u. Ze zien er mooi uit en leveren heerlijk fruit. Bovendien gaan ze langer mee dan laag- of halfstam. In het voorjaar krijgt u bloesem waar veel insecten en vogels op afkomen. Misschien trekt uw boom zelfs een steenuil aan.

Doet u mee?

U kunt tot eind juni een fruitboom bestellen door een mail te sturen naar frank.peters.oel@gmail.com. U ontvangt vervolgens een brief en een bestellijst die u moet invullen en terugsturen. Een hoogstamfruitboom kost normaal € 17,50. Door een gemeentelijke bijdrage krijgt u € 5,00 korting. Zorg dat u het bedrag vóór 28 juni betaalt. De instructies over hoe het verder gaat, volgen wanneer u de bestelling doorgeeft. U kunt uw boom ophalen op zondag 10 november 2024 van 10.00 uur tot 15.00 uur bij IVN gebouw ’t Leger, Kampweg 10 in Gennep.