Route donderdag 21 juli 2022

De wandelaars komen omstreeks 06.00 uur vanuit Heumen onze gemeente binnen en lopen via de Spijkerweg, Rijksweg N271, Maasdijk, terrein Maasstaete, De Hove naar het Raadhuisplein. De 30 km. lopers verlaten hier via de Groesbeekseweg onze gemeente. De 40 en 50 km. lopers vervolgen hun weg via de Kerkstraat, Kanaalweg, Cuijksesteeg, Meulenbroekstraat, Lambertusweg, Elzenstraat, Witteweg, Muldershofweg, Zevenbergseweg, Schildersweg richting Milsbeek. Al deze wegen zijn afgesloten van 05.00 uur tot 12.00 uur.

Wegafsluitingen

Tijdens de doortocht over de Rijksweg N271 is de westelijke rijbaan, tussen de Spijkerweg en Maasdijk, afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door de politie over de andere rijbaan geleid, zodat doorgaand verkeer mogelijk blijft. De Groesbeekseweg is vanaf ± 09.30 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. Groesbeek is dan alleen bereikbaar via Nijmegen. Lokaal verkeer met bestemming de Bisselt kan via de Papenbergseweg en Avillaweg het gebied bereiken. De slagbomen aan het begin van deze wegen verwijderen wij tijdelijk. 

Route vrijdag 22 juli 2022

Tussen 08.00 uur en 15.00 uur lopen de wandelaars vanuit Cuijk via de pontonbrug over de Maas en de Cuijksesteeg, Kanaalweg, Kerkstraat, Raadhuisplein, vanaf het gemeentehuis via de Rijksweg N271 naar Nijmegen. Deze wegen zijn afgesloten van 07.00 uur tot 16.00 uur. Houd u er rekening mee dat deze straten dan niet met de auto bereikbaar zijn. Om de doorgang voor de wandelaars te garanderen is parkeren op de route c.q. in de parkeervakken niet toegestaan. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden en uw auto op tijd ergens anders buiten de wandelroute te parkeren. De gemeente maakt zo nodig gebruik van de wegsleepregeling. Vrijdag is Molenhoek bereikbaar via Groesbeek. 

Verwelkom de lopers met vlag of slingers

Om de lopers feestelijk te verwelkomen vragen wij iedereen die aan de route woont om de vlag uit te hangen of om bijvoorbeeld slingers op te hangen.

Festiviteiten Raadhuisplein te Mook 

Restaria de Plataan organiseert op donderdag- en vrijdagochtend de feestelijke ontvangst van de lopers op het Raadhuisplein in Mook.

Feestterrein Astrantia te Middelaar 

Sportvereniging Astrantia plaatst een tent van donderdag 21 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022 aan de Cuijksesteeg voor diverse festiviteiten tijdens de doortocht van de wandelaars. Ook op de hoek Elzenstraat-Witteweg staat op donderdag een tent van Astrantia.

Festiviteiten Parkeerterrein Muldershofweg te Plasmolen 

Op donderdag 21 juli 2022 doen de wandelaars Plasmolen aan. Op het parkeerterrein op de Muldershofweg is door Grand café ‘De Malle Jan’ vanaf 6.30 uur een terras met muziek ingericht. Het parkeerterrein ligt aan de route en is daarom tijdens de doortocht afgesloten voor het verkeer. 

GEEN Vuurwerk 

Er is dit jaar geen vuurwerkevenement. 

Proefsluiting pontonbrug 

Op donderdagavond 21 juli vindt de inmiddels traditionele proefsluiting van de pontonbrug over de Maas plaats. Militairen leggen rond 18.00 uur de brug ter hoogte van de veerstoep in Middelaar. De openingsceremonie van de pontonbrug wordt gedaan door de burgemeesters van gemeente Land van Cuijk en gemeente Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overkant van de Maas bezoeken. Omstreeks 19.30 uur wordt de brug weer weggehaald. 
Vrijdagochtend rond 07.00 uur wordt de brug opnieuw gelegd, zodat de duizenden vierdaagse wandelaars vanuit Cuijk de Maas kunnen oversteken. 

Omleidingsroute om proefsluiting pontonbrug te zien

Als u een kijkje wilt nemen bij de proefsluiting van de pontonbrug op donderdag of de doortocht op vrijdag dan moet u rekening houden met een omleidingsroute voor autoverkeer vanaf Mook. Op de Cuijksesteeg ter hoogte van de brug/keersluis is een inrijverbod ingesteld. Het verkeer dat de evenementen wil bezoeken wordt omgeleid via de Meulenbroekstraat, Lambertusweg en Elzenstraat naar de Veerstraat. Deze maatregel geldt op donderdag 21 juli vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur en op vrijdag 22 juli vanaf 06.00 tot 16.00 uur. Aan het eind van de Veerstraat is een GRATIS parkeerterrein ingericht. Mede namens de hulpdiensten vragen wij u vriendelijk uw auto hier te parkeren. Zowel op de Cuijksesteeg als de Veerstraat zijn een algeheel parkeerverbod en wegsleepregeling van kracht, zodat de doorgang van hulpdiensten open blijft. 

Gewijzigde vaartijden veerpont 

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is op donderdagavond alleen via de Cuijksesteeg (Mookse kant) bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Op vrijdag is de veerpont niet bereikbaar. Exacte vaartijden vindt u op de website www.tonpaulusveerbedrijf.nl 

Gewijzigde busroute tijdens de Vierdaagse 

Tijdens de Vierdaagse rijden de bussen van lijn 83, Venlo-Nijmegen v.v. volgens een gewijzigde dienstregeling. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u het Reisinformatienummer bellen, tel: (0900) 9292. Voor actuele reisinformatie kunt u eveneens internetpagina www.9292ov.nl raadplegen.