Beste kinderen,

Open brief van de burgemeester voor kinderen in de gemeente Mook en Middelaar. Ouders geeft dit alsjeblieft door. Alvast mijn dank

Fijn dat ik jullie ook even een briefje kan sturen. Want misschien maak jij je wel een beetje zorgen. Bij jullie thuis, op televisie (bijv. het Jeugdjournaal)en bij iedereen is er steeds nieuws over het coronavirus. Iedere dag weer. De scholen zijn gesloten en bijv. ook alle sporten gaan niet door. Niet naar school is natuurlijk soms best leuk, zoals bij vakantie. Maar nu is dat toch anders. Want de scholen zijn dicht zodat mensen elkaar niet ziek maken.

Ouders

Misschien werken ook jullie ouders zoveel mogelijk thuis. Dat kan natuurlijk niet wanneer je vader of moeder werkt als bijv. verpleegkundige of politieagent. Voor deze ouders wordt ervoor gezorgd dat kinderen wel naar school kunnen gaan. Want we hebben ouders die bijv. werken in de zorg, verpleging, bij hulpdiensten als de politie, de ambulance en de brandweer hard nodig.

Zieke mensen

We willen met alles wat nu gebeurt voorkomen dat er veel mensen ziek worden. En vooral voorkomen dat er teveel mensen tegelijk naar het ziekenhuis moeten. Er wordt door veel mensen aan gewerkt om alles weer zo snel mogelijk normaal te laten worden.

Zorgen

Natuurlijk is het logisch dat jij je ook een beetje zorgen maakt, dat doe ik ook. Maar er is geen enkele reden om in paniek te raken van allerlei berichtjes. Het helpt niet en veel van die berichtjes kloppen vaak  niet. Wanneer iedereen meewerkt, moet  het gewoon lukken dat alles weer helemaal goed gaat komen.

Tekening maken

Jullie kunnen misschien ook zelf een beetje helpen. Voor oudere mensen die thuis blijven of het huis niet uit durven, kun je bijv. een leuke tekening maken. Of bel gewoon je opa of oma of andere familie wat vaker. Dat kan natuurlijk ook via de app of mail. Ik weet zeker dat zij dit heel erg leuk zullen vinden. Of bedenkt iets anders wat ze leuk vinden. Ik weet zeker dat ze daar vrolijk van worden. En probeer thuis zelf ook, alleen of met elkaar, zo veel mogelijk vrolijke en leuke dingen te doen. Als jullie dat doen, komt het zeker goed.

Groeten van burgemeester Willem Gradisen