Donderdagmiddag 25 mei jl. werd het bouwdoek van nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid onthuld. Het bouwdoek van circa 12 bij 4 meter groot laat een vogelvluchtimpressie van de nieuwe woonwijk zien. Het doek bevindt zich aan de bedrijfsgevel van Gelmo aan de Rijksweg in Molenhoek, ter hoogte van de projectlocatie van Molenhoek-Zuid.

Gemeente en ontwikkelaars

Bij de onthulling van het bouwdoek waren onder meer de gemeente Mook en Middelaar, Exploitatiemaatschappij Molenhoek, Jansen Bouwontwikkeling en Van de Klok aanwezig. De onthulling is een volgende stap voor nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid, waarmee er de komende jaren circa 250 woningen en appartementen in de gemeente Mook en Middelaar bij komen. Vorige maand stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan vast voor de realisatie van de nieuwe wijk. Naar verwachting is het bestemmingsplan in juni/juli 2023 onherroepelijk, waarna de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de locatie en de ontwerpfase voor de eerste woningen starten.

Doek met tekening van de nieuwe woonwijk wordt onthuld

Groene wijk met 3 deelgebieden

Op het bouwdoek is een vogelvluchtimpressie van de woonwijk te zien. De nieuwe wijk met een groene en ruimtelijke opzet bestaat uit 3 deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. Binnen deze gebieden komt een gevarieerd woningaanbod, met gezinswoningen, betaalbare rijwoningen, levensloopbestendige woningen, sociale huurappartementen, maar ook luxe appartementen en (half)vrijstaande woningen. Alle woningen zijn energieneutraal. Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk die een impuls geeft aan Molenhoek-Zuid. Via molenhoek-zuid.nl(externe link) worden updates gedeeld en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief.