HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Zwerfvuilacties in Mook en Middelaar

Zwerfvuilacties in Mook en Middelaar

Dit item is verlopen op 25-04-2017.

Op zaterdag 25 maart hebben veel inwoners uit alle kernen deelgenomen aan de Landelijke Opschoondag. Vanaf half tien werd er hard gewerkt om rond half twaalf van een bekertje koffie met een lekkere koek te genieten. Daarna werd de balans opgemaakt van een ochtend zwerfvuil ruimen.

Minder zwerfvuil

De deelnemers vulden ongeveer 40 zakken met zwerfvuil, veel minder dan in andere jaren. Dat is voor een groot deel te danken aan het feit dat veel vrijwilligers met een set opruimmaterialen beschikbaar gesteld door de Gemeente Mook en Middelaar, het hele jaar door actief zijn in een bepaald(e) gebied, wijk of straat.

Vrijwilligers bedankt

Wij willen alle vrijwilligers weer heel hartelijk bedanken en hopelijk zien we jullie weer op de volgende opschoondag in oktober, georganiseerd door milieugroep ANIMO.

Actie Schone Maas

In het kader van de volgende voorjaarsschoonmaak werd op zaterdag 8 april de actie Schone Maas gehouden. Na de opening door wethouder Baneke gingen 150 vrijwilligers op pad om alle oevers binnen onze gemeente te schonen. Maar liefst 96 zakken vuil waren het resultaat van de inspanningen van tien verenigingen. We kijken terug op een geslaagde zonnige dag, met als resultaat schone oevers van de Maas, het kanaal en de Mookerplas.
 

Veel dank aan de deelnemende verenigingen! 

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken