HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Preventiecampagne drugscriminaliteit

Preventiecampagne drugscriminaliteit

Wat staat er op het spel?’ is een preventiecampagne van Provincie Limburg, de politie, brandweer, Openbaar Ministerie, Enexis, RIEC en de deelnemende Limburgse gemeenten om iedereen bewust te maken wat je op het spel zet als je je inlaat met drugscriminaliteit.

Uw hulp

Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig!

 Risico's

In een buurt waar drugs worden gemaakt of hennep wordt geteeld, lopen niet alleen de daders risico. Stroomstoringen/aftappen van stroom, brand, lekkage, ongezonde lucht, vergiftiging of ernstige milieuvervuiling door het dumpen van chemisch afval, waardevermindering van huizen, zijn risico’s waar ook omwonenden last van kunnen krijgen.

Hoe te herkennen

Op de website www.watstaaterophetspel.nl leest u hoe u mogelijke drugslabs en wietplantages kunt herkennen, bijvoorbeeld aan afgeplakte ramen, beslagen ruiten, continu brommende geluiden, extra ventilatiekanalen, nachtelijk bezoek.

Eigenaren pand

Ook voor eigenaren van een (verhuur)pand is het belangrijk dat u weet wie u in huis haalt. U als eigenaar bent medeplichtig als er in uw pand drugs wordt geteeld, geproduceerd of verhandeld. Op www.watstaaterophetspel.nl, staan ook tips voor verhuurders, om te herkennen en voorkomen dat panden, zowel woonhuizen als bijvoorbeeld schuren, voor de verkeerde doeleinden worden gebruikt. En om de risico’s aan te geven van dergelijk gebruik.

Meld ‘t!

Vermoed u drugscriminaliteit in uw buurt? Meld dit dan bij:

In onderstaande folder kunt u meer informatie vinden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken