HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Op bezoek bij Matti Baggerman, Nederlands Kampioen Langlaufen in de leeftijdscategorie 60+

Op bezoek bij Matti Baggerman, Nederlands Kampioen Langlaufen in de leeftijdscategorie 60+

Wethouder Karin Peters is afgelopen week op bezoek geweest bij Matti Baggerman, een fervent langlaufer. 

Langlaufen

Matti is altijd sportief geweest in verschillende disciplines, in 2012 is daar het langlaufen bijgekomen. Inmiddels is haar passie uitgegroeid tot het uitoefenen van de sport op hoog niveau met het behalen van vele prijzen.

Lapland

Het verhaal van Matti begon tijdens het wandelen van een zogenoemde ‘huttenroute’ in Lapland. Tijdens deze route kwam zij een Noor en een Belg tegen. Dat klikte zo goed dat zij besloten samen een keer terug te komen in de winter. Vanuit haar liefde voor de sneeuw, de winter en voor Scandinavië, besloot Matti een begin te maken met het langlaufen.

Techniek leren

En daar bleef het niet bij, Matti sloot zich aan bij de langlaufvereniging in Uden om meer te leren over de techniek van het langlaufen. Langlaufen leer je namelijk niet zomaar, hier is behoorlijk wat training voor nodig. Het gaat bij het langlaufen om techniek, balans en coördinatie. Er zijn twee manieren van langlaufen, skating of op de klassieke manier (hierbij mag je de latten wel respectievelijk niet zijwaarts gebruiken). Gemiddeld traint Matti 4x per week. In de zomer wordt het langlaufen vervangen door de rolski’s zodat de training het gehele jaar door plaats kan vinden.

Marathons

Dit jaar heeft Matti al 5 marathons gelopen, waarvan een marathon van zelfs 90 km! In de toekomst wil Matti nog graag de Birkebeiner in Noorwegen en de marathon op Spitsbergen doen.

Sporten is gezond

De gemeente vindt het belangrijk dat senioren kunnen sporten en bewegen en stimuleert dit zo veel mogelijk . Sporten is met name voor de ouderen  ontzettend gezond voor lichaam en geest. Door te sporten en regelmatig te bewegen staan senioren middenin de gemeenschap en blijven ze elkaar ontmoeten. Matti is een voorbeeld voor de rest van de gemeenschap. We zijn erg trots op Matti en wensen haar veel succes in de toekomst!

Langlaufvereniging

Bent u ook geïnteresseerd in het langlaufen en wilt u het eens proberen? Neem dan een kijkje op de website van de langlaufvereniging van Matti, www.bedaf.nu . Je kunt hier vrijblijvend lessen volgen, het is hierbij niet verplicht lid te worden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken