HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Meer tijd en geld voor energiebesparing VvE’s

Meer tijd en geld voor energiebesparing VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) krijgen meer tijd en meer geld in de aangepaste subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid. 

Uitvoeringstermijn

De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen is per 19 maart verdubbeld tot €12 mln. en de uitvoeringstermijn is verlengd.

Isolatiemaatregelen

Ongeveer een jaar geleden was er voor particuliere woningeigenaren ook een subsidie, echter deze was razendsnel op en werd niet meer bijgevuld door onze regering. Voor Verenigingen van Eigenaren was en is nog steeds een apart budget beschikbaar, wanneer er 2 of meer isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. Deze pot gaat niet zo snel op omdat besluiten bij een VvE over de aanpak van dak, gevel, glaspartijen en spouwmuren vaak zeer traag worden genomen, soms maar 1x per jaar.

Aanvullende maatregelen

Naast isolatiemaatregelen zijn er ook nog extra aanvullende maatregelen mogelijk zoals energiedisplays en slimme thermostaten. In combinatie met de subsidieregeling voor duurzame warmte (ISDE) kunnen VvE’s hun panden nu stevig aanpakken en naast isoleren ook een stap richting gasloos zetten.

Meer weten

Kom langs bij Loket Duurzaam Wonen Plus in uw gemeente. Via de website www.duurzaamwonenplus.nl vindt u de openingstijden en locaties van het loket. U kunt ook in een andere gemeente terecht, als de openingstijd van het loket u beter uitkomt. Een e-mail sturen met uw vraag naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken