HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Loket Duurzaam Wonen Plus en aardgasvrij wonen

Loket Duurzaam Wonen Plus en aardgasvrij wonen

Om bestaande woningen aardgasvrij te krijgen, zal een aantal knelpunten opgelost moeten worden. Loket Duurzaam Wonen Plus kan u daarbij helpen!

HIER Klimaatbureau

HIER Klimaatbureau, een maatschappelijke organisatie, benoemde samen met Architectenbureau KAW de belangrijkste knelpunten naar aardgasvrij wonen. Communicatie en het isoleren van bestaande woningen staan daarbij centraal. Ook meer duidelijkheid in aanpak voor bepaalde typen woningen en continuïteit van (subsidie) regelingen zijn van belang. Het grootste knelpunt is het vertrouwen van bewoners in de voorlichting naar aardgasvrij wonen en de uitvoering van effectieve maatregelen.

Loket Duurzaam Wonen Plus

Loket Duurzaam Wonen Plus (LDW+) heeft als onafhankelijk gemeentelijk aanspreekpunt een belangrijke taak in de route naar aardgasvrij. Voorlichting en informatie zijn belangrijk, vooral voor het nemen van een eerste stap. Uit een enquête bleek dat het merendeel van de loketbezoekers tevreden is met de informatie. Deze mensen kunnen in het traject naar aardgasvrij wonen een voorbeeld zijn bij het enthousiasmeren van buren en medewijkbewoners.

Lange adem

HIER Klimaatbureau benadrukt hoe belangrijk het is dat gemeenten investeren in een gedegen en professionele aanpak. Een lange adem geeft de meeste kans op succes. Jos van der Lint van LDW+ erkent dat: “Er is steeds meer bekendheid van het loket en bezoekersaantallen lopen op. We verbinden het loket met lokale en wijkgerichte energie-initiatieven. Juist omdat vertrouwen voor bewoners zo belangrijk is, geeft dit een mooie basis om aardgasvrij wonen stapje voor stapje dichterbij te brengen.”

Contact

Benieuwd welke maatregelen u kunt nemen in uw eigen woning? Neem contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus. Op het gemeentehuis te Mook, kunt u op dinsdagochtend terecht in de oneven weken van 9.00 tot 12.00 uur. Op www.duurzaamwonenplus.nl vindt u de openingstijden en van het loket in andere gemeenten. Een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken