HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Koninklijke Onderscheiding voor Bert Janssen

Koninklijke Onderscheiding voor Bert Janssen

Uit naam van koning Willem-Alexander heeft burgemeester mr. drs. W. Gradisen een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken aan de heer L.W.J. (Bert) Janssen (geboren 12-09-1958) uit Mook.

Uitreiking tijdens jubileumreceptie

De uitreiking vond plaats bij de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van voetbalvereniging De Treffers in Groesbeek.

De Treffers begonnen in Mook

Burgemeester Gradisen begon zijn toespraak met te vermelden dat de heer Bert Janssen in Mook woont op “De Bisselt”. Honderd jaar geleden is vereniging De Treffers in 1919 juist daar ook begonnen op onontgonnen heidegronden. Dus daarmee is als het ware een cirkel rond.

Voorzitterschap

De heer Janssen koos al op 16-jarige leeftijd voor voetbalvereniging De Treffers. Hij was daar  jarenlang een verdienstelijk speler van het eerste elftal. In 1985 moest hij vanwege een hardnekkige blessure helaas stoppen met zijn actieve voetballoopbaan. Vanaf dat moment heeft hij zijn vele talenten op diverse manieren voor de club ingezet en was hij van mei 1988 tot juni 1995 jeugdvoorzitter, sinds 1 november 2004 ad-interim voorzitter en vanaf 2008 voorzitter van De Treffers. Een vereniging met ongeveer 1350 leden, honderden vrijwilligers en maar liefst 48 teams.

Stichting Nijerf

De heer Janssen heeft vele activiteiten opgezet of geleid, o.a. de verhuizing van een deel van het sportpark naar een nieuwe multifunctionele locatie. Verder is hij nauw betrokken geweest bij de bouwcommissie realisatie van dit nieuwe complex en is hij sinds 2010 voorzitter van de Stichting Nijerf waar het beheer en de exploitatie zijn ondergebracht.

Samenwerking met Pluryn

Daarnaast is de heer Janssen met zorginstelling Pluryn de samenwerking aangegaan waardoor mensen met een beperking hun dagbesteding in het sportcomplex kunnen hebben. Hiermee is tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de Groesbeekse gemeenschap.

Beweeg- en wandelparcours

De heer Janssen ontplooit nog steeds tal van initiatieven die er toe leiden dat De Treffers de maatschappelijke functie waarmaakt en verder gaat dan alleen sportbeoefening. Een recent voorbeeld daarvan is zijn bemoeienis met de aanleg van een beweeg- en wandelparcours. Dit parcours moet met  name jongeren, ouderen en mensen met een beperking stimuleren om te bewegen.

Anderen vervangen

Mocht de nood aan de man zijn, dan is de heer Janssen in staat om andere bestuursleden te ondersteunen en/of te vervangen, zo heeft hij enkele seizoenen de commerciële portefeuille waargenomen.

Erkende Regionale Jeugdopleiding van de KNVB

Burgemeester Gradisen memoreerde dat de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding mooi en terecht samenvalt met het 100-jarig jubileum van De Treffers. Een gerenommeerde vereniging die al decennialang één van de toonaangevende clubs is in Nederland. Met name ook dankzij een robuuste jeugdafdeling. Onder leiding van de heer Janssen kreeg vereniging De Treffers het predicaat erkende Regionale Jeugdopleiding van de KNVB. De vereniging is uiteraard blij met een voorzitter die met tomeloze energie de voorzittershamer hanteert en bijdraagt om de club springlevend te laten blijven. Of zoals de voorganger van de heer Janssen als voorzitter het heeft verwoord: “De Treffers zou als vereniging niet staan waar deze nu staat zonder Bert!”.

Bestuurslid Wijkraad de Bisselt

Naast al deze werkzaamheden bij De Treffers is de heer Janssen tevens in Mook zelf actief geweest. Zo was hij bestuurslid bij de Wijkraad de Bisselt in de periode 1996-2002. Ook in deze functie was hij bevlogen en betrokken. De heer Janssen vindt saamhorigheid en lokaal gemeenschapsgevoel belangrijk en steunt om die reden in Mook ook mede het Schuttersgilde Sint Antonius Abt op 'de Bisselt' en het initiatief van de Boskapel de Bisselt.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bert Janssen wordt vooral gewaardeerd om zijn tomeloze energie en inzet en de manier waarop hij het vrijwilligerswerk doet. Burgemeester Gradisen verwoordde dit tot slot als volgt:“u zet zich maximaal in om anderen te helpen en dat doet u ook ongevraagd. U heeft de gave om goed aan te voelen wanneer iemand het moeilijk heeft”. De heer Janssen ontving uit handen van burgemeester Gradisen de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken