HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Inzameling textiel 12 oktober 2017

Inzameling textiel 12 oktober 2017

In de gemeente Mook en Middelaar staan op diverse locaties textielcontainers voor de inzameling van textiel en oude kleding. Ook wordt er ieder half jaar huis-aan-huis ingezameld. 

12 oktober 2017

Op donderdag 12 oktober as. wordt er ingezameld door Sympany (voorheen Kici en Humana). Zoals gebruikelijk ontvangt u van Sympany een speciale plastic zak om de kleding aan te leveren. U kunt de plastic zak op 12 oktober a.s. vanaf 07.30 uur 's morgens goed zicht­baar aan de kant van de weg zetten.

Gescheiden inzameling

Er zijn een aantal goede redenen om textiel gescheiden in te zamelen. Ten eerste is het goed voor het milieu. Textiel is goed herbruikbaar en recyclebaar. Hergebruik spaart het milieu door vermindering van de hoeveelheid afval die gestort wordt en de hoeveelheid nieuwe grondstoffen die gebruikt wordt voor productie van nieuwe kleding. Verder is recyclen goedkoper dan verbranden. Het gescheiden inzamelen en recyclen van textiel zorgt ervoor dat een grote afvalstroom niet verbrand hoeft te worden. Het is voor de gemeente Mook en Middelaar voordelig om textiel apart in te zamelen aangezien het verbranden van textiel kosten voor de gemeente (en indirect voor u) met zich meebrengt en het recyclen niet.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken