HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Informatieavond oprichting lokale energiecoöperatie

Informatieavond oprichting lokale energiecoöperatie

Wilt u samen met andere inwoners de handen ineen slaan en samen de mogelijkheden voor het oprichten van een lokale energiecoöperatie onderzoeken? 

17 december a.s.

Dan bent u van harte welkom tijdens de informatieavond die de gemeente op maandag 17 december a.s. organiseert. Locatie is de gemeentewerf, Veldweg 3 in Mook. De informatieavond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Energieneutraal

De gemeente Mook en Middelaar heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit kunnen we alleen bereiken als we samen met inwoners, bedrijven, instellingen en andere overheden hieraan werken.

Verduurzamen

Lokale energiecoöperaties vervullen een belangrijke rol bij het verduurzamen van onze energieopwekking. Zo kan een energiecoöperatie een rol spelen bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een postcoderoosproject op een groot dak (zonnepanelen) of het verstrekken van adviezen aan inwoners over duurzame energiemaatregelen.

Energiecoöperaties

Het aantal energiecoöperaties in Nederland is in 2018 toegenomen tot 484, een groei van twintig procent ten opzichte van 2017. Ook de door lokale energiecoöperaties opgewekte duurzame energie is in 2018 sterk gegroeid. In onze gemeente is op dit moment nog geen lokale energiecoöperatie actief.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond wordt op prijs gesteld. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar gemeente@mookenmiddelaar.nl. Wanneer u uzelf aanmeldt, ontvangt u voorafgaand aan de informatieavond het programma. Wij hopen u te zien op maandag 17 december!

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken