HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Gezocht: eigenaren van een groot dak!

Gezocht: eigenaren van een groot dak!

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft de ambitie om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. Om dat te bereiken moet er zowel veel energie worden bespaard als worden opgewekt. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Samen met inwoners, bedrijven en instellingen gaan we aan de slag!

Zonnepanelen

Een van de mogelijkheden is het plaatsen van zonnepanelen op grote daken van bedrijven en instellingen. U kunt als eigenaar van een groot dak zelf zonnepanelen (laten) plaatsen, maar er zijn ook andere opties. Zo kunt u samen met een lokale energiecoöperatie een  zonnedak ontwikkelen met een postcoderoosproject.

Wat is een postcoderoosproject?

Een postcoderoosproject is een project waarbij kleinverbruikers (particulieren en/of bedrijven) investeren in een energieproductie-installatie, in dit geval een zonnedak. De postcoderoosregeling heet officieel 'Regeling verlaagd tarief'. In het kort is het een fiscale regeling waarbij een deelnemer minimaal 15 jaar lang geen energiebelasting betaalt over het aandeel zonne-energie waarin men participeert. U kunt zelf ook deelnemen met een aantal zonnepanelen. Zie voor meer informatie over een postcoderoosproject: www.hieropgewekt.nl.

Lokale energiecoöperatie

Op dit moment is er in de gemeente Mook en Middelaar nog geen lokale energiecoöperatie actief. De gemeente gaat inwoners en bedrijven hierbij helpen! In het najaar zal er een verkenning worden gedaan onder bewoners of er enthousiasme is om zich actief in te zetten voor oprichting van een coöperatie.

Oproep

Bent u eigenaar van een groot dak? Dan zijn wij op zoek naar u.

  • U wilt uw dak beschikbaar stellen voor buurtbewoners
  • Uw dak is minimaal 15 jaar beschikbaar
  • U heeft een kleinverbruikaansluiting (maximaal 3 x 80 Ampère)

Heeft u een grootverbruikaansluiting? Ook dan ontvangen wij graag uw reactie.

Informatie

Bent u hiervoor niet benaderd maar wilt u graag  meer informatie, neemt u dan contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer (024) 69 69 111 of per e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl.  

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken