HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Fietspad Veldweg Mook gereed

Fietspad Veldweg Mook gereed

Toen de plannen voor de aanleg van het MaasWaalpad (snelfietsroute Cuijk-Nijmegen) meer concreet werden, is er direct gedacht aan de mogelijkheid om een ‘fietsaftakking’ te maken naar Mook.

Aftakking

Deze ‘aftakking’ vormt een fietsverbinding tussen de snelfietsroute en de Veldweg in Mook, waardoor de bewoners aan de oostzijde van de Rijksweg direct kunnen aanhaken op de snelfietsroute. Met de aanleg en de openstelling van de onderdoorgang onder het spoor is er ook een nieuwe voet- / fietsverbinding tussen de kernen Mook en Molenhoek.

Samenwerking

Het ontwerp en de aanleg van het fietspad Veldweg zijn in goede samenwerking gegaan met de Stichting Sportpark De Maasvallei en sportvereniging Eendracht ’30. De project- organisatie van het brugtracé van de snelfietsroute heeft dit alles aangestuurd en goed begeleid. De provincie Limburg ziet duidelijk de meerwaarde van het pad en heeft dan ook de aanleg financieel ondersteund.

Tijdelijke verlichting

Het streven was om de fietsverbinding voor 1 december klaar te hebben en dit is gelukt. Op dit moment is het pad voorzien van tijdelijke verlichting, die begin volgend jaar zal worden vervangen door definitieve lichtmasten.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken