HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  F-16’s vliegen ook in 2018 in de avonduren

F-16’s vliegen ook in 2018 in de avonduren

F-16’s van vliegbasis Volkel vliegen vanaf maandag 8 januari weer in de avonduren. Het is mogelijk dat inwoners van Mook en Middelaar (beperkte) hinder ondervinden van deze oefeningen.

Vliegen

In de weken 2, 3, 5, 6, 8 en 9 wordt er vanaf vliegbasis Volkel op maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt er alleen overdag gevlogen.

Oefeningen in het donker

De vroeg invallende duisternis maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van F-16’s vindt voornamelijk plaats in het donker. Het toestel is uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies moet er regelmatig getraind worden, ook in het donker.

Informatie

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van  bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten kunt u bellen met het gratis telefoonnummer (0800)  022 60 33. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken