HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Deze behaarde rupsen worden in mei, juni en juli op eikenbomen aangetroffen en kunnen klachten veroorzaken zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen. 

Bestrijding rupsen op gemeentebomen

De gemeente heeft de rupsen op gemeentebomen preventief bestreden maar desondanks kunnen er rupsennesten ontstaan. Heeft u de eikenprocessierups gezien in de openbare ruimte? Meld dit dan bij het KlantContactCentrum, bereikbaar via (024) 696 91 11.

De gemeente bestrijdt geen bomen op particulier terrein.

Heeft u de eikenprocessierups in uw tuin of ander particulier eigendom gezien? Neem dan contact op met een deskundig bedrijf dat de rups kan bestrijden. In onze gemeente voert Nationale Bomenbank Zuidoost Nederland uit Mill de bestrijding van de eikenprocessierups uit. Voor bestrijding op particulier terrein kunt u een aanvraag doen via het aanvraagformulier bestrijding eikenprocessierups op de website van Nationale Bomenbank. https://www.nationalebomenbank.nl/ Nationale Bomenbank neemt dan contact met u op.

Meer informatie.

Voor meer informatie over de eikenprocessierups kunt u de website van GGD Limburg-Noord raadplegen via www.ggdlimburgnoord.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken