HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Duurzaamheidslening voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar

Duurzaamheidslening voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar

Wilt u een lagere energierekening? Wilt u meer wooncomfort en wilt u langer zelfstandig thuis blijven wonen? 

Lening Duurzaam Thuis

En moet u hiervoor geld investeren in uw woning? U kunt gebruik maken van de lening Duurzaam Thuis die beschikbaar wordt gesteld door de Provincie Limburg.

Aantrekkelijk rentetarief

Vanaf een bedrag van € 2.500,- kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief om maatregelen te treffen voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en om de levensloopbestendigheid van uw woning te verbeteren. Voorbeelden van duurzaamheidsmaatregelen zijn een warmtepomp, zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Als het gaat om levensloopbestendigheidsmaatregelen kunt u denken aan beugels of trapleuningen en het rolstoeltoegankelijk maken van uw woning. Om uw woning duurzaam en/of levensloopbestendig te maken is het soms nodig om asbest te verwijderen. De kosten hiervoor mogen meegefinancierd worden in de lening Duurzaam Thuis.

Vast rentetarief

Er geldt een vast rentetarief als u uitsluitend duurzaamheidsmaatregelen treft. Om in aanmerking te komen voor een lager rentetarief kunt u duurzaamheidsmaatregelen combineren met levensloopbestendigheidsmaatregelen en/of het verwijderen en afvoeren van asbest.

Aanvragen

De lening is voor eigenaar-bewoners en huurders van bestaande woningen. U kunt de lening aanvragen bij de Provincie Limburg. De lening wordt vervolgens verstrekt en beheerd door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). In de pilotperiode tot 14 maart 2019 kunnen huurders van 76 jaar en ouder ook in aanmerking komen voor een lening  tot maximaal € 25.000,-.

Informatie

Meer informatie over de lening Duurzaam Thuis kunt u vinden op de website: www.limburg.nl/duurzaamthuis.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken